Thompson angriper GTA IV

Den amerikanske advokaten Jack Thompson ber nå Bill Gates om å hindre Grand Theft Auto IV i å komme i salg.

Spillindustrien har ikke helt kommet i gang etter juleferien, og dermed er det lite nytt å fortelle om. Derfor er det jo fint at vi har folk som den amerikanske advokaten og spillhateren Jack Thompson, som liker å komme med kontroversielle utspill.

De som kjenner til Jack Thompsons tidligere bedrifter, vet at han ikke er spesielt begeistret for Rockstar Games og GTA-serien. Sist gang han var i rampelyset hevdet han at skolespillet Canis Canem Edit var en drapssimulator, et utsagn som ikke har spesielt mye med virkeligheten å gjøre.

Nå har han, i følge spillbloggen Joystiq, gjort det ganske klart at han ikke har tenkt å sitte rolig mens Rockstar lanserer GTA IV på PS3 og Xbox 360 senere i år. Derfor har han skrevet et åpent brev til Bill Gates, hvor han utfordrer mangemilliardæren til personlig sørge for at GTA IV for Xbox 360 ikke vil bli solgt til mindreårige. Her ber han Gates få advokatene sine til å kontakte Thompson, slik at de sammen kan finne en løsning.

Hvis ikke Bill Gates er samarbeidsvillig, forteller Thompson at han og andre likesinnede vil gjøre det de kan for å hindre Microsoft i å ta (direkte eller indirekte) del i at spillet blir solgt til barn og unge. Det betyr sannsynligvis at han vil forsøke å stoppe utgivelsen totalt, etter som det er fint lite Microsoft kan gjøre for å hindre alle butikkansatte å selge spillet til mindreårige.

Med tanke på at Xbox 360-utgivelsen av GTA IV regnes for å være et av Microsoft største kupp i konsollkrigen, er det vel lite sannsynlig at Bill Gates kommer til å sette en stopper for utgivelsen av spillet til deres plattform, og om han skulle finne på å gjøre det, får han nok en skyllebøtte fra Xbox-guruen Peter Moore, som har tatovert GTA-logoen på armen sin.

Siste fra forsiden