THQ kjøper stjerneutvikler

Big Huge Games blir THQ-studio

Amerikanske THQ har kjøpt folkene bak Rise of Nations.

Gamasutra melder at nok en profilert spillutvikler har blitt oppkjøpt av et større selskap. Nå har nemlig folkene bak Rise of Nations, Rise of Legends og Catan (360), Big Huge Games har blitt en del av THQ-imperiet.

Age of Empires-tilleggspakken Asian Dynasties ble også utviklet av Big Huge Games

Big Huge Games og THQ inngikk allerede i mai et samarbeid om et rollespillprosjekt, som utvikles under ledelse av tidligere Bethesda-mann Ken Rolston.

Tim Train fra Big Huge Games forteller at en av grunnene til at de lot seg friste av tilbudet fra THQ var at den amerikanske utgiveren har et verdensomspennende nettverk av mellomstore studioer, og ikke fokuserer på å bygge opp en liten mengde gigantstudioer slik enkelte andre utgivere gjør.

Dessuten mener han at THQ deler mye av filosofien til Big Huge Games i forhold til det å utvikle gode spill og sørge for at spillutvikling forblir moro for de ansatte.

I tillegg til rollespillprosjektet var det visstnok det neste prosjektet fra Big Huge Games som virkelig fikk THQ til å finne frem lommeboken. I Gamasutra-artikkelen beskrives det som et innovativt og unikt prosjekt som både THQ og Big Huge Games er svært entusiastiske over.

Det vil ikke skje noen forandringer i ledelsen hos Big Huge Games, og studioet vil fortsette å i stor grad styre seg selv.

Siste fra forsiden