Anmeldelse

Thrustmaster Scuderia Analog Gamepad

PlayStation har lenge vært kjent for sin gode kontroller, og med lanseringen av PlayStation 2 kom også Dual Shock 2-kontrolleren. Den originale Dual Shock ble sluppet som tilbehør til PlayStation en stund etter selve konsollen og mange byttet ut sin originale kontroller med akkurat denne.

Dual Shock 2 har innebygget vibreringsfunksjon og to analoge spaker. I tillegg til de vanlige trykk-følsomme knappene. Trustmaster Scuderia Analog Gamepad, fra nå av T:SAG, er ikke så veldig ulik og det er forskjellene vi skal ta for oss her.

Identisk med Saitek PX3500
Det første jeg la merke til med denne kontrolleren er at den er identisk med tidligere testede Saitek PX3500. T:SAG er ikke gjennomsiktig, og har fått fargene til Ferrari smurt ut over hele kontrolleren, samt noe reklame nedover den venstre delen, for at denne skal ligne snuten på en Ferrari Formel 1-bil. Det ligger også en Ferrari-logo på midten, under Trustmaster-navnet. Som på Saitek PX3500 er det også her en ørliten feiljustering av den venstre analog-spaken.

Ettersom kontrolleren er identisk med Saitek PX3500 kommer denne testen til å gå inn på forskjellen mellom de to, istedenfor å være en helt egen test. De forskjellene som allerede er nevnt er dog stort sett det eneste som skiller de to kontrollerne fra hverandre, men etter flere måneder med bruk av begge to er det Saitek som går seirende ut av tvekampen. Til tross for et identisk ytre føles kontrolleren mer riktig. Knappene svarer mer presist og kontrolleren er mer rund i smaken. Dette kan sammenlignes med et par nye joggesko. De gamle fillene sitter bedre på beina enn de splitter nye, litt harde, joggeskoene. Dette kan fort være fordi Saitek sin kontroller har ligget betydelig lenger på rommet, og dermed blitt mye mer brukt. Jeg har derfor brukt begge kontrollerne i over to måneder nå, og føler meg dermed ganske sikker i min sak.

Saitek PX3500 er av høyere kvalitet, eller føles i alle fall bedre. Siden kontrollerne er så like er det vanskelig å tro at de kommer fra forskjellige produsenter. Jeg er derfor nesten overbevist om at de begge er produsert på samme sted, og sendt hver sin vei for å få en logo klistret på fronten. Dette vil delvis undertrykke min påstand om at Saitek PX3500 er ?bedre? enn Trustmaster sin kontroller, men igjen, som med joggesko er det veldig individuelt hva som føles best. Jeg har i alle fall hatt langt flere dobbeltrykk på T:SAG enn hva jeg har hatt på PX3500. Irritasjonen som bare brer seg i kroppen når du dør fordi knappen ikke reagerte på ditt trykk er ubeskrivelig. Når dette skjer opp til flere ganger på en time går følelsen over til hat, og kontrolleren havner fort i kassen med gammelt avdanket utstyr som står under trappa.

Konklusjon
Skal du kjøpe ny kontroller i billigklassen ville jeg styrt unna T:SAG og heller kjøpt et par Saitek PX3500. Om du ikke tror meg når jeg sier at kontrolleren føles bedre, så ser i alle fall Saitek bedre ut, med sin forførende blåfarge og gjennomsiktige ytre. T:SAG er full av reklame, og har en intens rødfarge som krasjer fullstendig med PS2.

Siste fra forsiden