Feature

Spillåret 2017 - Jonas Magerøy

Ti spill Jonas gleder seg til i 2017

De to siste årene har vært bra. Kan 2017 bli enda bedre?

Privat, Nintendo, montasje Gamer.no
1: Side 1
Side 2

The Legend of Zelda: Breath of The Wild

Sjanger: Eventyr
System: Wii U og Nintendo Switch
Utvikler: Nintendo
Kommer: 3. mars 2017

The Legend of Zelda: Breath of The Wild.
Nintendo

Hva kan man si om Zelda-serien som ikke har blitt gjentatt opp og ned i mente? Ja, det er tidenes beste spillserie. Ja, Ocarina of Time er tidenes desidert beste spill. Ja, Twilight Princess er mye bedre enn Wind Waker. Alle vet dette.

Det er to ting som gjør Breath of The Wild svært spennende, annet enn at det utvilsomt blir bra siden det er et Zelda-spill: Det ene er at det er et åpen verden-spill, som ikke bare ser ut til å hente inspirasjon fra vestlige sandkasser, men også fra det originale The Legend of Zelda til Nintendo. Det andre er at spillet er rake motsetningen av Skyward Sword. Det forrige stasjonærkonsoll-spillet i serien var lineært, med en grå og kjedelig hub-verden og tidvis repetitive oppgaver. Det var et bra spill, men et ganske labert Zelda-spill, sammenlignet med de virkelige mesterverkene i serien.

Nintendo sier med Breath of The Wild at ja, her kan du gjøre som du vil, samtidig som fotnoten klart konstaterer at det gjøres innenfor Zelda-universets narrative rammer. Utseendet og musikken er det per nå ingen ting å utsette på, og de nye åpne områdene og måtene du kan komme deg fra plass til plass gjør dette til et spill jeg kommer til å kjøpe Nintendo Switch for på slippdato, tross at jeg allerede har en Wii U koblet i TV'en.

Vampyr

Sjanger: Action, rollespill
System: PlayStation 4, Xbox One og Windows
Utvikler: DONTNOD Entertainment
Kommer: En gang i 2017

Vampyr.
Dontnod Entertainment

Life is Strange var et spill i 2015 som fortjente mer oppmerksomhet enn det fikk. Den svært atmosfæriske episodebaserte historien om College-jenta Max var en opplevelse jeg sent vil glemme, som på mange måter slo Telltale Games på hjemmebane. Jeg hyller dette spillet på nivå med The Walking Deads første sesong.

Utvikler DONTNOD har gått fra science fiction-drama i Oregon til vampyr-action i London på 1900-tallet. I Vampyr tar du styring over Jonathan, en nylig konvertert blodsuger som var lege i sitt menneskelige liv. Han sliter med et moralsk kompass som henger igjen etter livet som doktor, og det blir vanskelig for han å vende seg til tanken på å drikke blod fra levende mennesker.

Spanskesyken florerer i London, og Jonathans nyoppdagede evner gjør det enkelt for han å flytte seg fra bydel til bydel i søken om en kur for vampyrisme og opphavet til djevelskapen. Dette premisset, kombinert med DONTNODs evner til å fortelle en god historie, kan ikke bli annet enn en suksess. Tror jeg.

Red Dead Redemption 2

Sjanger: Action, sandkasse
System: PlayStation 4 og Xbox One
Utvikler: Rockstar Games
Kommer: Tredje kvartal, 2017

Les også
Anmeldelse: Super Mario Odyssey
Red Dead Redemption 2.
Rockstar Games

Red Dead Redemption er i mine øyne det beste sandkassespillet gjennom tidene. En oppfølger til westernspillet er kanskje det jeg har ventet mest på på spillfronten de siste årene, ved siden av Fallout 4 og, som alltid, Zelda.

Vi vet veldig lite om Red Dead Redemption 2. Det eneste vi vet er at det ser kult ut. Og vi jeg at forgjengeren var et bunnsolid spill med spennende områder å utforske, en svært god historie og masse valgfritt innhold som gjorde det enkelt å leve seg inn i rollen som cowboy i en døende epoke av den amerikanske historien.

I den ene traileren vi har fått servert er det ikke mye å hente om historien i spillet. Jeg holder i hvert fall en knapp på at gjengen vi ser på plakaten til spillet er Dutch's Gang, banden som protagonist John Marston gjorde ugagn med i forkant av historien til Red Dead Redemption.

South Park: The Fractured But Whole

Sjanger: Rollespill
System: PlayStation 4, Xbox One og Windows
Utvikler: Ubisoft San Francisco
Kommer: Første kvartal, 2017

South Park: The Fractured But Whole.
Ubisoft

South Park: The Stick of Truth var som en lang, kjempegod episode av TV-serien. Humoren var kjapp, mørk og barnslig, akkurat slik man forventer av skaperne Matt Stone og Trey Parker. Samarbeidet de hadde med svært kompetente Obsidian Entertainment førte til et spillmekanisk godt fungerende spill med en underholdende historie.

I South Park: The Fractured But Whole (som er vanskelig å skrive uten å endre litt på noen bokstaver og mellomrom) prøver guttene i den fiktive Colorado-byen seg på å skape et cinematisk superhelt-univers, som fører til splittelse mellom de som vil følge Cartmans Coon and Friends, og de som vil skape en helt annen serie, Freedom Pals. Undertonene er ikke akkurat subtile.

Du tar igjen kontroll over den nye gutten, eller jenta, og alt tyder på at de nye utviklerne har tatt med seg alt det som var bra med forgjengeren, samtidig som de har gjort noen endringer av den taktiske typen i kampsystemet.

Jeg vet ikke med deg, men jeg gleder meg stort til å le av fjertehumor i et spill igjen. Tips meg gjerne i kommentarfeltet om du vet om andre spill med like banal og politisk ukorrekt humor som South Park.

Horizon Zero Dawn

Sjanger: Action-rollespill
System: PlayStation 4
Utvikler: Guerrilla Games
Kommer: 1. mars, 2017

Horizon Zero Dawn.
Sony Computer Entertainment

Jeg er møkk lei av å høre om dette spillet. Nok trailere, nok informasjon. Jeg tror jeg trygt kan si at vi alle var solgt på idéen da de viste frem spillet første gang. Heldigvis er det ikke lenge igjen nå.

Aloy og robotdinosaur-gjengen kan se ut til å være starten på en ny flaggskip-serie for Sony, i hvert fall ut i fra all mediadekningen de har drevet med rundt spillet. Det såkalte post-postapokalyptiske spillet blander en jordnær setting med fantasy, og jaggu har ikke Killzone-utvikleren klart å pakke det inn i en attraktiv pakke. Decima-motoren spillet er basert på har nylig blitt lånt til Kojima Productions, som baserer Death Stranding på teknologien, og vi kan allerede se motorens kapasitet i spill som Until Dawn og Killzone: Shadowfall.

Jeg unngår å prate om historien i dette spillet, fordi jeg ikke vet noe om den. Slik har jeg tenkt å holde det til spillet blir sluppet. La oss bare konkludere med at Aloy ser veldig kul ut med sitt flagrende røde hår, og verdenen man skal utforske med henne ser minst like bra ut.

Hva gleder du deg til i året som kommer? Del gjerne din ønskeliste i kommentarfeltet nedenfor.

1: Side 1
Side 2

Siste fra forsiden