«Tiårets beste spill» utgis på nytt

«Tiårets beste spill» utgis på nytt

Rollespillklassikeren Baldur's Gate II har endelig truffet de digitale hyllene til GOG.

En del av dere husker nok at vi i fjor avholdte to gedigne kåringer for å komme frem til tiårets beste spill. Dere lesere valgte å utnevne romeposet Mass Effect til det hvasseste spillet på denne siden av tusenårsskiftet, mens vi i Gamer.no-redaksjonen trykket Baldur's Gate II, et annet BioWare-spill, tettest til brystet.

Rollespillene så annerledes ut før.
Rollespillene så annerledes ut før.

Det er ikke uten grunn, for det ikoniske rollespillet fra år 2000 kan nok sies å være det definitive referansespillet for moderne rollespill med sin ekstremt gjennomarbeidede struktur. Derfor synes vi det er grunn til å feire når spillbutikken GOG nå utgir det klassiske spillet og ekstrapakken Throne of Bhaal på nytt.

Prisen på herligheten er rundt 70 norske kroner, noe som må kunne sies å være god verdi ettersom spillet byr på over 200 timer med unikt innhold.

Baldur's Gate II var kun det andre rollespillet fra BioWare, som i dag er en av verdens mest velrenommerte rollespillutviklere og kjente for kritikerroste spill som Mass Effect, Dragon Age: Origins og Star Wars: Knights of The Old Republic.

BioWare har mange baller i lufta for tiden, hvor de største er Star Wars: The Old Republic, Dragon Age 2 og Mass Effect 3.

Baldur's Gate II: Shadows of Amn

Windows
Slippdato: 29. september 2000
Sjanger: Rollespill
Utvikler: BioWare Corp.
Utgiver: Interplay

Kommentarer (16)

Forsiden akkurat nå

Til toppen