«Tiårets beste spill» utgis på nytt

Rollespillklassikeren Baldur's Gate II har endelig truffet de digitale hyllene til GOG.

En del av dere husker nok at vi i fjor avholdte to gedigne kåringer for å komme frem til tiårets beste spill. Dere lesere valgte å utnevne romeposet Mass Effect til det hvasseste spillet på denne siden av tusenårsskiftet, mens vi i Gamer.no-redaksjonen trykket Baldur's Gate II, et annet BioWare-spill, tettest til brystet.

Rollespillene så annerledes ut før.

Det er ikke uten grunn, for det ikoniske rollespillet fra år 2000 kan nok sies å være det definitive referansespillet for moderne rollespill med sin ekstremt gjennomarbeidede struktur. Derfor synes vi det er grunn til å feire når spillbutikken GOG nå utgir det klassiske spillet og ekstrapakken Throne of Bhaal på nytt.

Prisen på herligheten er rundt 70 norske kroner, noe som må kunne sies å være god verdi ettersom spillet byr på over 200 timer med unikt innhold.

Baldur's Gate II var kun det andre rollespillet fra BioWare, som i dag er en av verdens mest velrenommerte rollespillutviklere og kjente for kritikerroste spill som Mass Effect, Dragon Age: Origins og Star Wars: Knights of The Old Republic.

BioWare har mange baller i lufta for tiden, hvor de største er Star Wars: The Old Republic, Dragon Age 2 og Mass Effect 3.

Siste fra forsiden