Mike Laidlaw - Ubisoft

Tidligere Dragon Age-sjef Mike Laidlaw forlater Ubisoft

Forsvinner kun ett år etter overgangen.

Jerome Bourque/Ubisoft

Desember 2018 kom kunngjøringen fra Bioware-veteran Mike Laidlaw om at han skulle være med å lage spill for Ubisoft. Bare ett år senere er han imidlertid ferdig i jobben, tilsynelatende uten noe resultat å vise til.

Jobbet med hemmelig prosjekt

Nyheten om Laidlaws avgang kommer fra hovedpersonen selv, som tok til Twitter for å melde om bruddet like før helgen. Der takket han teamet ved utviklerens Quebec-studio for støtten, og sa at han vil bruke litt tid fremover for å finne ut hva han gjør videre.

Ikke helt uventet delte Laidlaw ingen detaljer om hvorfor han går, eller hva han faktisk jobbet med hos Ubisoft. Kunngjøringen fra 2018 nevnte kun et uannonsert prosjekt, selv om det spekuleres i at han var med på åpen verden-eventyret Gods & Monsters.

Spillet som virket å hente inspirasjon fra The Legend of Zelda: Breath of the Wild skulle opprinnelig lanseres en gang i år. Etter skuffende en Ghost Recon: Breakpoint-mottakelse bestemte Ubisoft seg imidlertid for å utsette en rekke kommende titler, og Gods & Monsters var blant de som måtte tilbake til tegnebrettet.

Gods & Monsters var blant flere Ubisoft-spill som ble utsatt i fjor.
Ubisoft

Nylig meldte Ubisoft om en omfattende omstrukturering internt, med håp om å skape mer varierte spillopplevelser. Hvorvidt Laidlaws avgang var en del av denne omstruktureringen er imidlertid ikke godt å si.

Utviklerveteranen har lang fartstid i spillbransjen, inkludert 14 år hos Bioware. Der regisserte han blant annet Dragon Age 2 og Dragon Age: Inquisition, mens han også bidro på Mass Effect og Jade Empire.

Les også: Tidligere BioWare-veteraner jobber med ambisiøst sci-fi-rollespill »

Siste fra forsiden