Sprutnoobs mot Riddle / Telenorligaen

Tidligere Riddle-spiller skal spille for Sprutnoobs

Sander «Zhandia» Skogstad spiller om førsteplassen på tabellen mot sin tidligere klubb i Telenorligaens fjerde runde.

Eivind Von Døhlen/Gamer.no

SLIK SPILLES FJERDE RUNDE AV TELENORLIGAEN VÅREN 2017:

Vis mer

Kl 18:00: Eclipse EK - BX3 EK
Kl 18:00: Celestial Gaming - Fact Revolution
Kl 18:00: Røkt Skinke - Epiphany Bolt
Kl 18:00: Sprutnoobs Gaming - Riddle EK

Alle kampene spilles søndag 12. mars.

Se resten av terminlisten på Telenorligaens turneringssider.

Sist uke kunne Telenorligaens trofaste seere se Riddle slå Eclipse, og samtidig påtvinge Eclipse-trener Bjørn-Vegar Hansen grønt hår en god tid fremover. I seriens fjerde runde skal de regjerende seriemesterne spille mot Sprutnoobs.

På forhånd av sesongen ble begge lag spådd til å nå sluttspillet, og så langt har de levert gode resultater. Få med deg toppkampen mellom Sprutnoobs og Riddle, gratis på TV 2 Sumo, søndag 12. mars, klokken 18:00.

LES OGSÅ: Karpaltunnelsyndrom førte til trenerstilling i et av Russlands største lag »

Tidligere Riddle-spiller inn i Sprutnoobs

DISSE SPILLER FOR SPRUTNOOBS:

Vis mer

Sander «Zhandia» Skogstad (Top)
Anders «Sharp» Lilleengen (Jungle)
Joachim «Accziz» Torsvik (Mid)
Magnus «Cheezy» Homnes (ADC)
Adam «U K Legend» Hawksworth (Support)

Kaptein og Jungle-spiller i Sprutnoobs, Anders «Sharp» Lilleengen har ingen frykt for de regjerende seriemesterne, og med seg i stallen har han en tidligere Riddle-spiller.

– Dette er enda en enkel 2-0 i boka. Vi har fått inn tidligere Riddle-stjerne «Zhandia» som vår Top Lane-spiller, så kampen kommer til å gå knirkefritt, sier han til Gamer.no.

Anders «Sharp» Lilleengen har tro på en enkel seier mot Riddle
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

Sander «Zhandia» Skogstad var Mid Lane-spiller i Riddle, da laget vant Telenorligaen høsten 2016. Sprutnoobs-kapteinen tror ikke overgangen fra Mid Lane til Top Lane kommer til å bli problematisk for Skogstad. Likevel sier han til Gamer.no at innbytteren ikke kan måle seg med lagets originale Top Lane-spiller, Kristian «Lurrbakk» Søbye Grønvold.

– «Lurrbakk» er i militæret nå, og derfor måtte vi hente inn en innbytter. Så langt har det gått fint med «Zhandia» som Top Lane-spiller, og om han får spille helter han er komfortabel på, kan han gjøre sin greie. Selvfølgelig kan han ikke måle seg mot den beste Top Lane-spilleren i Norge, men vi klarer oss.

Selv ser Top Lane-spilleren frem mot å spille mot sin tidligere klubb, og forteller Gamer.no at til tross for manglende trening som Top Lane-spiller, håper han på å holde sin del av kartet mot Riddle.

– Det blir gøy å spille mot Mohammed, og det blir spennende å se om det nye laget er bra. Top Lane er min dårligste rolle, og jeg har ikke fått trent det spesielt, så jeg føler meg ikke veldig komfortabel som Top Lane-spiller. Jeg håper på å levere min del av jobben iallfall.

Les også
Kan noen vippe Apeks ned fra Counter-Strike-tronen denne høsten?

Spiller kun Telenorligaen sammen som et lag

Mid Lane-spiller i Sprutnoobs, Joachim «Accziz» Torsvik har som kjent gjennomgått et rollebytte fra å være Support-spiller. Han har fått gjennomgå fra andre Mid Lane-spillere, men Sprutnoobs-kaptein Lilleengen forteller at han har merket forbedringer hos Mid Lane-spilleren.

– Han er ivrig til å lære, og har spilt veldig mye mer i det siste. Når det kommer til kommunikasjonen hans, har han ikke fått så mye trening på det i en fem-mot-fem-situasjon, fordi vi spiller kun kampene i Telenorligaen sammen som et lag.

Tatt resultatene i betraktning, skulle man tro at Sprutnoobs legger ned noen timer med trening sammen som et lag. Dermed kan utsagnet fra Lilleengen komme som en overraskelse for mange. Kapteinen begrunner mangelen på lagtreninger med at det individuelle nivået er for dårlig for å hevde seg utenfor Norge.

– Helt ærlig, så er det fordi jeg brukte mye tid på treninger i nDurance, og når spillerne ikke er individuelt gode nok, inkludert meg selv, så er det ikke så mye annet å vinne enn Telenorligaen. Da er det heller ikke verdt investeringen av tid som må gjøres av alle på laget.

Usikker på om Sprutnoobs er sterkere eller svakere enn tidligere

DISSE SPILLER FOR RIDDLE:

Vis mer

Max «StormF» Schaller (Top)
Matic «Premk» Premk (Jungle)
Adam «Lider» Ilyasov (Mid)
Mathias «Tide» Kruse (ADC)
Dennis «Denden» Bui (Support)

Styreleder i Riddle, Mohammed Barzinje ser frem til å spille mot «Zhandia», og forteller Gamer.no at de mildt sagt skal sette den tidligere Riddle-spilleren på plass.

– Jeg tror det blir gøy å spille mot en tidligere Riddle-spiller. Vi skal vise han hvorfor han bør fortsette å spille på EUNE-serveren (en av to servere i Europa, hvor EUNE blir sett på som den med dårligst kvalitet, journ. anm.).

Mohammed Barzinje i Riddle er klar for å ta over ledertrøya i førstedivisjon
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

Videre forteller Barzinje at han er usikker på om Sprutnoobs er sterkere eller svakere enn tidligere, i og med at han ikke ser på noen av de to Top Lane-spillerne som nevneverdig gode.

– Helt ærlig, så er jeg ikke sikker på hvem som er verst av «Zhandia» og «Lurrbakk», sier han spøkefullt til Gamer.no.

Til tross for noen skudd sendt i Sprutnoobs sin retning, har Barzinje respekt for motstanderlaget, og forteller at han ser på de som et sterkt lag.

– Litt spøk til side, så tror jeg at Sprutnoobs absolutt er et sterkt lag på papiret, og jeg tror det kommer til å bli en utrolig bra kamp å få med seg. Vi har stor respekt for spillerne deres, og ønsker de lykke til på søndag, sier han til Gamer.no.

Ønsker å se grønne frisyrer i hele Telenorligaen

Før forrige serierunde, inngikk bakmennene hos Eclipse og Riddle et veddemål. Ettersom Riddle slo Eclipse 2-0, måtte lagleder i sistnevnte lag farge håret grønt. Barzinje forteller til Gamer.no at han ønsker å få meg seg så mange lagledere som mulig på veddemål, slik at den grønne Riddle-fargen spres i Telenorligaen.

– Jeg prøvde å få med Preben (lagleder i Sprutnoobs, journ. anm.) på et veddemål, men han turte dessverre ikke. Jeg tenker at det er viktig å vise solidaritet til Bjørn-Vegar Hansen i Eclipse, så målet mitt er å få farget håret til alle laglederne i Telenorligaen.

Med seier i oppgjøret mot Sprutnoobs, tar Riddle over tabellen. Barzinje forteller at han gjerne skulle sett Riddle på toppen av tabellen, allerede nå, og at det er på grunn av et uheldig innbytte at det ikke har skjedd enda.

– Jeg var veldig uheldig, og måtte steppe inn som Support-spiller en kamp. Hadde det ikke vært for det, hadde vi definitivt ligget på en delt førsteplass på tabellen. Ellers er det ingen lag som har spilt hverken bedre eller verre enn hva jeg hadde forventet på forhånd.

Kampen mellom Sprutnoobs og Riddle kan du se gratis på TV 2 Sumo, søndag 12. mars, klokken 18:00 »

Siste fra forsiden