Ubisoft

Tidligere Ubisoft-topper arrestert etter anklager om overgrep

Ubisoft

Fem tidligere Ubisoft-ansatte ble denne uken varetektsfengslet av fransk politi. Det skjedde i forbindelse med en etterforskning av anklager om seksuelle overgrep hos spillutvikleren, melder Libération.

Blant de som skal være tatt inn til avhør er to tidligere toppfolk hos Ubisoft. Begge ble avskjediget i 2020, sammen med flere andre i lederstillinger, da meldinger om grov ukultur hos Ubisoft først begynte å spre seg.

Etterforskning av saken begynte offisielt i 2021, da fagforeningen Solidaires Informatique og flere Ubisoft-ansatte sendte inn klager mot selskapet. Politiet skal ha hentet vitneforklaringer fra over 50 nåværende og tidligere ansatte, som førte til ukas pågripelser.

Tilsynelatende har ingen av de fem blitt siktet i saken enda. Til Polygon forteller Ubisoft at det ikke kan kommentere saken ettersom selskapet ikke er kjent med detaljene fra politiaksjonen.

Trakassering og annen dårlig oppførsel skal ha vært et utbredt problem hos Ubisoft i lengre tid. i en spørreundersøkelse fra 2020 svarte 25 prosent av over 14 000 ansatte at de hadde sett eller selv vært utsatt for dårlig oppførsel på jobb.

Det franske spillselskapet har for øvrig også slitt på forretningsfronten. Bare det siste året har Ubisoft kansellert flere spillprosjekter, som del av en ny strategi som satser på å heller lansere få spill av høy kvalitet.

LES OGSÅ: Sony angivelig utsatt for datainnbrudd »

Siste fra forsiden