Hearthstone / WESG

Til Europa, men ikke lenger

«Diggen» var svært nær å komme seg videre i WESG.

Diggen spilte med disse kortstokkene:

Vis mer

Rogue
Druid
Shaman
Hunter

Torsdag kjempet den norske Hearthstone-spilleren Eirik «Diggen» Aarvig i den Europeiske kvalifiseringen i World Electronic Sports Games i Kiev. Her kjempet han og 19 andre spillere om en plass i hovedfinalen i Shanghai, der førstepremien er på hele 1,2 millioner kroner.

En seier unna hovedfinalen

Spillerne var delt inn i fire forskjellige grupper, med fem på hver gruppe. Hver spiller måtte kjempe mot de andre fire i gruppen i en best-av-fem match. De beste fra hver gruppe går videre til hovedfinalen, mens andre og tredjeplass kjemper mot hverandre i en best av syv.

Nordmannen havnet på en tredjeplass i sin gruppe, og spilte lørdag mot Sebastian «Xixo» Bentert, som for øyeblikket er ranket som den beste i verden i følge Gosugamers. Diggen tapte matchen 3 - 4, og gikk derfor ikke videre til Shanghai. Kampen kan du se i videoen helt i toppen av artikkelen.

«Diggen» vant Hearthstone-turneringen under Digitality X tidligere i år.
Nicolai Solbakk Willumsen

– Kunne spilt bedre i noen av kampene, men jeg var ekstremt uheldig i siste match. Jeg synes jeg spilte bra «overall», forteller han til Gamer.no etter tapet.

22-åringen fra Oppegård vant tidligere i år sin første norske turneringDigitality X i Stavanger. Tidligere i år vant han også 40 000 kroner da han havnet på topp 6 under European Winter Championship, mens han deretter kvalifiserte seg til Winter Championship Finals.

Nordmennene i Counter-Strike: GO-turneringen kom seg heller ikke videre »

Siste fra forsiden