Til helgen går SpillExpo av stabelen for femte år på rad

Norges største spillmesse samler spillinteresserte i Lillestrøm over tre dager.

Sunniva Tønsberg Gaski, montasje av Gamer.no

Mellom 11. og 13. november fyller SpillExpo opp hallene i Norges Varemesse. Som i tidligere år arrangeres Norges største spillmesse nå i november, med et større utvalg av utstillere og aktiviteter enn før.

Bilde fra SpillExpo 2015.
Sunniva Tønsberg Gaski

– I fjor gjestet drøyt 60 utstillere SpillExpo, mens vi i år har nærmere 80 utstillere. Det er ny rekord og viser hvor viktig spill er i ferd med å bli, også i lille Norge, forteller messesjef Erling Løken Andersen om arrangementet i en pressemelding.

I pressemeldingen forteller også arrangementet at de opplever en vekst på 30-40% i forhold til tidligere års forhåndssalg, noe som kan bety at de overgår fjorårets besøkstall på 20 000 personer.

PlayStation VR i fokus

PlayStation VR er blant tingene som dukker opp på messen.
Sony

En av de største begivenhetene for spillfans er at PlayStation stiller opp med et stort fokus på PlayStation VR som ble lansert i september. Det vil bli anledning til å prøve brillene i stasjoner i messehallen, sammen med både VR-spill og andre spill til konsollen. EA, Warner Bros og Bandai Namco skal også dukke opp for å vise litt av hva de har å by på nå og fremover. En del retro-entusiaster dukker også opp for å la de besøkende spille på konsoller fra fordums tid.

Mange spillstudio fra den norske spillutviklerscenen dukker også opp på messa, med et eget stort område der de viser både kommende og lanserte spill.

Som vanlig er det også en cosplay-konkurranse i planene, med en førstepremie med verdi på over 15 000 kroner. YouTube- og streaming-miljøet kommer selvfølgelig også for å hilse på fansen.

Aktiviteter på tre scener

Mens messen er åpen skjer det ting på tre forskjellige scener i lokalet. På hovedscenen vil besøkende blant annet få se hva norske spillutviklere pusler med, se presentasjoner av utdanningstilbud innen spillutvikling og få vite litt om hva andre spillorganisasjoner i Norge jobber med. Samtidig vil man kunne se YouTube-favoritter på en egen scene.

Fra Telenorliga-finalen i League of Legends i fjor.
Tor-Steinar Tangedal/Gamer.no

I likhet med de to siste årene stiller også Gamer.no opp på SpillExpo for å avholde sluttspill i Telenorligaen. I år skjer dette på en egen e-sportscene. Fredag og lørdag kan man se semifinaler og finaler i Counter-Strike: Global Offensive mellom 1. divisjonslagene Norse, demise, BX3 og The Gatekeepers (tidligere Epiphany Bolt), mens søndag er forbeholdt finalen i League of Legends-ligaen, der nDurance møter Riddle.

Les mer om scenetidene for sluttspillene i Telenorligaen »

Du kan lese mer om SpillExpo på arrangementets nettsider.

Siste fra forsiden