Titan Quest-oppfølgeren Grim Dawn nærmer seg lansering

Tidlig utgave blir tilgjengelig på Steam i dag.

Actionrollespillet Grim Dawn har vært under utvikling i en liten evighet, men nå begynner tydeligvis enden å åpenbare seg i tunnelen. I dag debuterer nemlig spillet på Early Access-tjenesten til Steam, og blir dermed for første gang tilgjengelig for kjøp utenfor utviklernes eget nettsted.

Når man ser slike monstre er det fristende å spørre seg om det hadde vært lurest å holde seg hjemme.

Early Access betyr at spillene som selges på tjenesten er uferdige, og derfor kan inneholde både feil og mangler. Det varierer hvor langt slike spill har kommet i utviklingen, og mens noen fortsatt ikke har noen stor underholdningsverdi representerer andre noen av Steam-tjenestens mest populære spill.

Titan Quest 2?

Grim Dawn kommer fra en gruppe veteraner fra nedlagte Iron Lore Studios, og bruker en videreutviklet versjon av motoren fra den fargerike Diablo-konkurrenten Titan Quest. Grim Dawn skal imidlertid være mørkere enn Titan Quest, og foregår i en fantasiverden preget av krig og elendighet.

Magi er alltid fargerikt, selv i dystre miljøer.

I likhet med Diablo-spillene ser man handlingen i Grim Dawn fra et fugleperspektiv, men her kan kameraet fritt roteres slik at du får se verden fra ulike vinkler. Andre punkter på skrytelisten inkluderer ødeleggbare omgivelser og dynamisk vær.

Ellers skryter utviklerne av rike muligheter for å utvikle figuren din, med 200 figurnivåer og klasser med 75 nivåer fulle av ulike egenskaper og bonuser. Spillets verden vil også ha flere rivaliserende fraksjoner som du kan jobbe for. Du kan spille gjennom kampanjen alene, men du kan også få med deg venner og spille i samarbeidsmodus.

Versjonen av Grim Dawn som lanseres på Early Access-tjenesten til Steam skal visstnok ikke være like god som versjonen de som har kjøpt direkte fra utviklerne får tilgang på, ettersom den også inkluderer tilgang på lydsporet og andre bonuser.

Det har vært mulig å forhåndsbestille spillet fra utviklerne helt siden 2010. I fjor gjennomførte de også en vellykket folkefinansieringskampanje på Kickstarter.

Les også: Anmeldelse av Titan Quest
Les også: Titan Quest-utvikleren legges ned

Siste fra forsiden