Grim Dawn trenger hjelp

Den åndelige oppfølgeren til actionrollespillet Titan Quest har fått Kickstarter-side.

Samme dag som rollespillet Wasteland 2 avslutter sin suksessrike Kickstarter-periode har vi fått et nytt spill i sjangeren som trenger finansiering. Denne gangen er det actionrollespillet Grim Dawn, som har vært under utvikling lenge. Men store deler av utviklingen har til nå foregått på fritiden til folk som er fast ansatt andre steder, og dette har ført til trøbbel og forsinkelser.

Nå håper Crate Entertainment å samle sammen minst 280 000 dollar (1,6 millioner kroner) for å fullføre spillet. I løpet av de første timene Kickstarter-siden har vært oppe har de fått inn cirka 5% av beløpet, fra over 300 rollespilltilhengere.

Pengene skal brukes til å ansette folk på fulltid, og om beløpet overskrides vil ekstramidlene brukes til å ansette flere folk slik at utviklerne raskere kan produsere mer innhold.

Alle som betaler 18 dollar eller mer får tilgang til en DRM-fri kopi av spillet når det lanseres. De får også kode som kan brukes til å laste spillet ned via Steam. Som vanlig med Kickstarter-prosjekter tilbys backerne stadig mer ekstramateriale jo mer penger de gir. De som punger ut 8000 dollar eller mer får til og med designe sitt eget sideoppdrag til spillet.

Grim Dawn utvikles av en gjeng veteraner fra Titan Quest-utvikleren Iron Lore, og det bruker en videreutviklet versjon av Titan Quest-motoren. Spillet foregår i en stor og åpen verden med flere fraksjoner, og spilleren skal kunne påvirke hvordan denne utvikler seg underveis i spillet. I tillegg til enspiller støttes samarbeidsflerspiller.

Siste fra forsiden