Titanfall-studioet lager Star Wars-spill

– Det blir et action-eventyr i tredjeperson, forteller Respawn.

Bildet er tatt fra Star Wars Battlefront og er ikke representativt for det kommende spillet fra Respawn.
Electronic Arts

Titanfall-utvikler Respawn Entertainment feiret den store Star Wars-dagen – «May the Fourth» – med å annonsere at de jobber med et nytt spill satt til stjernekriguniverset. Hva spillet går ut på ville studioet foreløpig ikke røpe, men prosjektsjef Stig Asmussen kunne avsløre at det dreier seg om et action-eventyr i tredjeperson:

Respawn lover kvalitet på lik linje med Titanfall.
EA

– Fans kan vente seg kvalitet på lik linje med Titanfall, et spill som illustrerer Respawns visjon om å levere førsteklasses action og banebrytende spillmekanikk. […] Å utvikle et spill innenfor det stadig voksende Star Wars-universet åpner for utrolig mange muligheter og lar oss boltre oss i en lekeplass uten sidestykke, skrev Asmussen på studioets nettsider.

Respawn har satt sammen teamet som skal lage spillet, men utover det vet vi ikke hvor langt de har kommet i utviklingsfasen. Når vi kan vente oss spillet ble heller ikke annonsert.

EA satser stort på Star Wars

Titanfall-studioets Star Wars-eventyr er det neste i en lang rekke med kommende Star Wars-spill som utvikles i samarbeid med Electronic Arts. EA sikret seg i 2013 de eksklusive rettighetene til å publisere Star Wars-spill over en tiårsperiode, en avtale det virker som om selskapet ønsker å utnytte til det fulle.

Foruten Respawn jobber blant annet Visceral Games, DICE, Bioware og Motive med å lage spill basert på det populære universet. Spillene fra Visceral og Motive vet vi ikke så mye om enda, men ifølge visepresident i EA, Patrick Söderlund, vil vi snart få mer informasjon om disse.

Respawn er også i gang med en oppfølger til Titanfall.
Utvikleren slapp nylig en kort trailer for skytespillet »

Siste fra forsiden