Total War: Warhammer får en oppfølger, men ikke alle er like fornøyde

I håp om å roe sinte fans kunngjorde utvikleren at et historiebasert spill også er på vei.

Sega og Creative Assembly annonserte nylig det neste innslaget i Total War: Warhammer-trilogien, som etter planen vil lanseres på PC en gang i år. Spillet skal bygge videre på forgjengeren, og by på nye storslagne kriger mellom alver, firfislemenn og andre raser fra Warhammer-universet.

Total War: Warhammer II skal lanseres i løpet av 2017.
Sega

Total War: Warhammer II tar spillere med til nye områder, der det kjempes en blodig kamp for kontroll over en mystisk virvelstorm kalt «The Great Vortex». Avhengig av motivasjonen til de ulike fraksjonene får spillere i oppgave å enten ødelegge eller redde den gigantiske virvelen.

Ifølge Sega vil den nye kampanjen by på flere hundre timer med spilling, men utviklerteamet har også større ambisjoner. Alle som eier det første Total War: Warhammer-spillet vil få muligheten til å kombinere områdene fra begge spillene til ett enormt kampanjekart. Denne funksjonen blir tilgjengelig gratis en gang etter lanseringen av det nyeste innslaget.

Fantasi mot historie

Annonseringen av Total War: Warhammer II fikk en blandet mottakelse, med et klart skille mellom spillere som liker fantasisjangeren og de som foretrekker spill basert på historier fra virkeligheten. Medlemmer av sistnevnte gruppe stilte særlig spørsmål til hvorfor det kommer et nytt Warhammer-spill allerede i år, når det forrige ble lansert i midten av 2016.

Creative Assembly planlegger flere historiebasert spillopplevelser.
Creative Assembly

Etter mange klager valgte Creative å svare fansen, med et åpent brev publisert på sine nettsider. I brevet forklarte utvikleren at de to teamene som er ansvarlige for fantasispill og historiske spill holdes adskilt, slik at arbeidet med Total War: Warhammer II ikke påvirker den andre gruppen.

Utvikleren avslørte også at arbeidet faktisk allerede er godt på vei med et nytt historisk Total War-spill. Dette skal visstnok ta for seg en epoke som studioet ikke har prøvd seg på tidligere, men annet enn det fikk vi ingen detaljer.

Ved siden av det store, uannonserte prosjektet, fortalte studioet at planen er å lansere flere små historiske spillopplevelser i tiden fremover. Et tredje utviklerteam har nemlig fått ansvaret med å skape både nytt tilleggsinnhold for eldre titler og enkeltstående spill.

Heller ikke disse kunne Creative si noe om, men vi ble lovet mer informasjon etter hvert.

Fantasiseriens første spill fikk en god mottakelse.
Vår anmelder var blant de som lot seg imponere av Total War: Warhammer »

Siste fra forsiden