Counter-Strike: GO / ESL Pro League

Tre nordmenn kjemper om gullet i ESL Pro League

Verdens største e-sportliga avsluttes denne uka.

Ruben «RUBINO» Villarroel under DreamHack Bucharest i september hvor de kom på 3./4. plass
Philip Dean/Dreamhack

ESL Pro League er nå i ferd med å avslutte sin fjerde sesong. Sluttspillet starter torsdag 26. oktober og lagene deles inn to grupper. De som fullfører på førsteplass går direkte til semifinalene. Kvartfinalene utspilles mellom andreplass og tredjeplass i gruppa.

Millioner på bordet

Premiepotten er på omtrent 6,2 millioner norske kroner. Den blir fordelt på alle lagene som deltar hvor vinneren får 1,6 millioner kroner, andreplass får 740 000 kroner og 3-4. plass får 370 000 kroner. De resterende 3 millionene blir fordelt på lavere plasseringer. Alle lagene, selv de som plasserer seg under fjerdeplass vil få utbetalt en del av premiepotten.

GRUPPE A BESTÅR AV:

Vis mer

OpTic Gaming
Team Liquid
Immortals
Team ENVYUS
mousesports

GRUPPE B BESTÅR AV:

Cloud9
FaZe
NRG Esports
Team Dignitas
SK Gaming
Ninjas In Pyjamas

I alt 11 lag deltar i årets sesongavslutningen. Vinnerne av ESL One Cologne 2016, SK Gaming, havnet på en tredjeplass i sin region i sesongspillet og sikret seg derfor en plass i sluttspillet. SK Gaming har vunnet de to siste store turneringene de deltok på, og er sett på som en sterk konkurrent i kampen om førsteplassen.

I tillegg deltar kjente lag som Ninjas In Pyjamas, Team Dignitas, FaZe og Cloud9. Sistnevnte er verdt å merke seg da de avsluttet sesongen på en soleklar førsteplass i sin region med 25 av 26 mulige seiere. Cloud9 har gjort seg bemerket i ESL Pro League med sin imponerende statistikk. Spillklipp fra forskjellige spillere hos Cloud9 har florert i sosiale medier den siste tiden.

Her finner du oppdatert tidsplan og resultater »

Tre nordmenn er involvert

Vi holder naturligvis et ekstra øye med de norske spillerne i dette elite-sluttspillet. Team Dignitas åpner mot NRG Esports, etterfulgt av oppgjøret mot Ninjas In Pyjamas i andre runde. Nordmannen Ruben «Rubino» Villarroel spiller en kombinert rolle som riflemann/AWP. Sammen med danske «Magiskb0Y», «k0nfig», «MSL» og «cajunb» er de klare for å kjempe om finaleplass. Team Dignitas er for øyeblikket rangert som det nest beste laget i verden i følge nettstedet HLTV.org, etter å ha bemerket seg med mange gode plasseringer og sterke seiere i turneringer rundt om i verden. Det er ingen tvil om at oppgjøret mellom Team Dignitas og Ninjas in Pyjamas blir verdt å følge med på.

Håvard «rain» Nygaard (midten) deltar sammen med Joakim «jkaem» Myrbostad i FaZe Clan.
Helena Kristiansson

Håvard «rain» Nygaard og Joakim «jkaem» Myrbostad er to andre nordmenn som deltar i dette sluttspillet med sitt FaZe Clan. Laget deltok i ESL One Cologne tidligere i år, men nådde dessverre ikke helt til topps. FaZe er et relativt nytt lag, og vi ser frem til at de utvikler seg sammen til det potensialet vi så i gruppespillet av ESL One Cologne. Der vant de 16-14 over Fnatic. FaZe sin første kamp er mot Cloud9, en nøtt som kan bli hard å knekke.

Torsdag møtes de tre nordmennene når FaZe og Team Dignitas skal gjøre opp seg i mellom. Lagene spilte sist mot hverandre i uke 4 av ESL Pro League. Da var det FaZe som tok seieren, hvor siste kampen ble avgjort på overtid. Dette er den eneste gangen i gruppespillet hvor norske spillere spiller mot hverandre.

Gruppespillet avsluttes fredag 28. oktober med påfølgende kvartfinaler dagen etter. Lørdag er det duket for semifinaler og finale.

Se sluttspillet i ESL Pro League her »

Les også
«Diggen» sikret seg sin første norske turneringseier

Siste fra forsiden