Kampen om tilværelsen i Telenorligaen: League of Legends

Trekantdrama i bunnen av tabellen

Tre lag står i fare for å rykke ned fra Telenorligaens øverste nivå, og alt avgjøres i den siste runden.

Riot Games/Gamer.no

SLIK SPILLES SISTE RUNDE AV TELENORLIGAEN VÅREN 2017:

Vis mer

Kl 18:00: Fact Revolution - Røkt Skinke
Kl 18:00: BX3 EK - Celestial Gaming
Kl 18:00: Riddle EK - Epiphany Bolt
Kl 18:00: Sprutnoobs Gaming - Eclipse EK

Alle kampene spilles søndag 2. april.

Kun én runde gjenstår av League of Legends-delen av Telenorligaen, og hvilken skjebnesvanger runde det kommer til å bli. I toppen av tabellen er to lag klare til sluttspill, mens tre lag kjemper innbitt om de to gjenværende plassene i sluttspillet.

Minst like jevnt er det i bunnen av tabellen, men istedenfor å spille om en plass i sluttspillet, er lagene nødt til å kjempe for å unngå direkte nedrykk til Telenorligaens andredivisjon.

Både Fact Revolution, Røkt Skinke og BX3 står i fare for å havne nederst på tabellen. På søndag spiller BX3 mot serieleder Sprutnoobs, mens de to andre utsatte lagene møtes i ukas TV-kamp. Kampen kan du se gratis på TV 2 Sumo, søndag 2. april, klokken 18:00.

Ser for seg en kjapp affære i søndagens kamp

DISSE SPILLER FOR FACT REVOLUTION:

Vis mer

Abel «Abuur» Kjølen (Top)
Natti «Nattiwatch» (Jungle)
Calle «Dragane» Gnaget Dargren (Mid)
Joo «Weerty» Vo (ADC)
Mathias «Bend» van der Bend (Support)

Fact Revolution ligger best an av de tre lagene i bunnen av tabellen, med en seier og to uavgjorte kamper så langt. Sist runde overrasket laget positivt, og tok et poeng fra regjerende seriemester Riddle. Lagets kaptein og Support-spiller, Mathias «Bend» van der Bend sier til Gamer.no at de håper på å beholde nivået fra forrige runde.

– Vi var fornøyde med resultatet mot Riddle i forrige runde. Greier vi å opprettholde det nivået, vil vi nok greie å vinne mot Røkt Skinke også.

For å beholde sin plass i førstedivisjon, må enten BX3 tape sin kamp mot Celestial, eller så må Fact unngå å tape søndagens kamp mot Røkt Skinke. Kapteinen forteller at de ikke tør å lene seg på BX3-tap, og at laget har fullt fokus på sin egen kamp.

– Vi legger all vekt på seier i søndagens kamp. At BX3, med sin nye lagoppstilling, taper er veldig risikabelt å lene seg på. De har forberedt seg utrolig godt. Vi føler litt press, men jeg tror ikke det kommer til å påvirke oss negativt under kampene. Dersom vi respekterer Røkt Skinke, og samtidig spiller vårt spill, ser jeg for meg en rask 2-0-seier, sier han til Gamer.no.

Lover å komme sterkt tilbake til høsten

Kapteinen svarer diplomatisk at han ikke synes at noen lag fortjener å rykke ned, når han blir spurt om det. Han utdyper det med å trekke frem nivåforskjellene i første- og andredivisjon, og foreslår en ny løsning på opp- og nedrykk mellom divisjonene.

– Ettersom BX3 har anskaffet seg en ny spillerstall, vil jeg ikke si at de fortjener å rykke ned til andredivisjon. Det burde vært en slags kvalifiseringsturnering til å komme seg inn i førstedivisjon, fordi jeg tror at BX3 kommer til å utklasse alle topp-lagene i andredivisjon. Røkt Skinke har vi ikke spilt mot, så jeg kan ikke kommentere på om de fortjener å beholde plassen i førstedivisjon med mye å støtte meg på, konkluderer han.

På forhånd av sesongen, ble Fact Revolution spådd til å havne blant bunnlagene av tabellen. Likevel har laget levert gode resultater mot flere av de større klubbene. Kaptein Bend lover at laget kommer tilbake sterkere til høsten dersom de beholder plassen sin i Telenorligaens øverste nivå.

Les også
Ingen ville trene mot Albus NoX, så de spilte World of Warcraft i stedet

– Hvis vi berger plassen vår i førstedivisjon, vil vi komme sterkt tilbake neste sesong. Vi har mye å forbedre oss på, og de største faktorene til at vi taper eller spiller uavgjort, vil ikke bli vanskelige å ordne opp i før høstsesongen. Vi er optimistiske, forteller han til Gamer.no.

Har øvd inn trekk som kan overraske motstanderen

DISSE SPILLER FOR RØKT SKINKE:

Vis mer

Danish «Buucclao» Awan (Top)
Thong «Thoug» Van (Jungle)
Andreas «Yupwulf» Stensbøl Brustad (Mid)
Christian «Akama» Petterson (ADC)
Kristine «Honeybadger» Hauge Thomassen (Support)

Kristine «Honeybadger» Hauge Thomassen er Support-spiller i Røkt Skinke.
Privat

I motsetning til Fact-spillerne som kan nøye seg med uavgjort på søndag, er Røkt Skinke avhengige av å vinne, eller at BX3 taper mot Celestial. Support-spiller i Røkt Skinke, Kristine «Honeybadger» Hauge Thomassen forteller at laget har tro på at Celestial trekker det lengste strået.

– Med mindre Celestial Gaming slår BX3, blir søndagen avgjørende for oss. Kampen mellom Celestial og BX3 kan gå begge veier, men vi har troa på at Celestial kan ta tre poeng, så lenge de klarer å bære Top Lane-spiller Håkon «F1aker» Solberg.

Til tross for at de kan lene seg på BX3-tap, ser laget seg nødt til å prestere i søndagens oppgjør. Thomassen tror kampen kommer til å bli jevn, og forteller til Gamer.no at de stiller med et ess i ermet.

– Jeg tror kampen mot Fact kan bli veldig jevn. Jungle-spilleren deres kommer nok i stor grad til å kunne få prege kampen, dersom han spiller en komfortabel helt. Det kommer til å legge mye press på oss i Bot Lane til å vinne to-mot-to-situasjonen, slik at vi ikke faller bak. Fact har to-tre spillere som er svært gode individuelt, så det kommer til å ha mye å si hvilket lag som spiller best som fem.

Har dere fått trent nok som fem, til å ta seieren på søndag?

– Vi har trent, men skulle selvfølgelig alltids ha trent mye mer. Vi har øvd inn noen ting som kan overraske Fact på søndag, så vi får se hvordan det går, sier hun optimistisk.

Laget kan se annerledes ut til høsten

I motsetning til Fact-kapteinen, sparer ikke Thomassen på kruttet når hun blir spurt om hvilke lag som fortjener å beholde sin plass i førstedivisjon.

– De spillerne som har spilt best denne sesongen er vel forhåpentligvis de som får beholde plassen sin, uavhengig av hvem de har spilt for. Vi er allerede fornøyde med innsatsen vår, og ønsker BX3 lykke til i Fair Play-kategorien, sier hun til Gamer.no.

Dersom Røkt Skinke beholder sin plass, forteller Thomassen at det ikke er umulig at endringer skjer i laget til høsten.

– Røkt Skinke kan nok komme til å se ganske annerledes ut, avhengig av hvor mye tid hver enkelt spiller har. Flere av oss studerer og jobber, men det er lov til å håpe at vi får enda en sesong sammen til høsten, forteller hun til Gamer.no.

Kampen mellom Fact Revolution og Røkt Skinke ser du direkte på TV 2 Sumo søndag 2. april, klokken 18:00 »

Siste fra forsiden