Trøbbel hos Midway

Oppsigelser og kansellering

Amerikanske Midway sliter med økonomien og stenger store deler av sitt Austin-studio.

Den amerikanske spillutvikleren Midway har lenge hatt problemer, og måtte for noen år siden legge ned et par av sine studioer. Situasjonene har visstnok ikke bedret seg siden den gang, og selskapet har nå blitt nødt til å si opp flere av de ansatte ved sitt Austin-studio.

Ifølge Kotaku har Midway sagt opp 80 faste ansatte og 10 midlertidige. Oppsigelsene skal være en del av en effektiviseringsplan ledelsen i Midway offentligjorde på fredag. Planen tar sikte på å redusere selskapets utgifter og fokusere ressurser på de prosjektene de mener har størst sjanse for å lykkes.

The Wheelman er et av Midways større prosjekter.

Sammen med oppsigelsene følger kanselleringen av det hittil ikke annonserte spillet Career Criminal. Ifølge en gjengitt e-post fra Midway-sjef Matt Booty var dette et ambisiøst forsøk på å lage et stort og åpent krimspill, men ledelsen i Midway mente spillet ikke hadde noen fremtid:

– Ledelsen hos Midway er klar over at ambisiøse spill krever mye ressurser og kan ta lang tid å utvikle. Vi er villige til å foreta langsiktige investeringer og vi har behov for å utvikle nye serier, men alle våre prosjekter må bevise at de kan bli lønnsomme suksesser. Når vi sammenlignet ressursene og tiden prosjektet krevde mot muligheten for inntjening mente vi Career Crimenal ikke hadde en rimelig sjanse til å bli en suksess.

Bortsett fra det nå kansellerte Career Crimenal-prosjektet har Midway også et par andre spill på vei som fokuserer på store, åpne omgivelser og utforskning. Både The Wheelman og This is Vegas skal være i god behold og godt i gang med beta-fasen av utviklingen.

Booty forsikrer at de gjenværende ansatte hos Midway Austin ikke trenger å frykte for jobbene sine med det første:

– Selv om vi har kansellert en stor tittel vil de andre prosjektene ved studioet fortsette. Vi vil også investere i nye utviklerlag og nytt personal i fremtiden.

Siste fra forsiden