Trøbbel med Nintendo 3DS?

Brukere sliter med en «black screen of death.»

I forrige uke fikk vi en ny spillkonsoll å leke med, nemlig Nintendo 3DS. Konsollen tilbyr blant annet 3D-grafikk som kan nytes uten bruk av plagsomme briller, samt mange andre spennende funksjoner.

Nå begynner det imidlertid å komme rapporter fra nettet som tilsier at 3DS er noe mer ustabil enn sin forgjenger. Brukere fra hele verden rapporterer om det som har fått navnet «black screen of death» (utvilsomt oppkalt etter Windows' berømte blåskjerm, eller «blue screen of death»).

Den aktuelle feilmeldingen (bilde hentet fra NeoGAF).

Brukerne forteller at de får opp en feilmelding på en sort skjerm, som de ikke kan komme bort fra uten å starte konsollen på nytt. Feilmeldingen sier at en feil har forekommet, og instruerer brukeren til å skru av konsollen. Videre står det at hvis feilen vedvarer bør brukeren kontakte Nintendos kundestøtte.

Gamer.no-journalist Mikael Harstad Groven har testet 3DS-spill for oss, og også han har opplevd feilen:

– Jeg har spilt et mylder av spill på 3DS de siste 2-3 ukene, og det var først i går jeg merket noe til feilen. Den virker ikke å være betinget av hvilket spill du spiller, eller hva slags situasjon i spillet man er i.

Han fortsetter:

– Første gang var i Rayman 3D, så senere på dagen skjedde det igjen i Ghost Recon: Shadow Wars. Det er jo veldig irriterende, fordi du må skru av konsollen. Da mister man alt som ikke er lagret.

Mikael legger til at han har installert den siste systemoppdateringen til 3DS.

Andre 3DS-eiere forteller at feilen har dukket opp i flere spill, inkludert Super Monkey Ball 3D, Lego Star Wars og Splinter Cell 3D. Det ser med andre ord ikke ut som feilen skyldes individuelle spill.

En fungerende 3DS.

– Det er viktig at man foretar en systemoppdatering, den inkluderer blant annet forbedret systemstabilitet, sier Inga-Brit Brækken hos Nintendo-importør Bergsala til Gamer.no.

Forhåpentligvis får Nintendo snart bukt med problemene, for konsollen deres har ifølge Mikael Harstad Groven stort potensial for moro:

– Etter å ha lekt meg med 3DS i noen uker er det trygt å kunne skrive at konsollen innfrir – i hvert fall mine forventninger. 3D-effekten borger for mye moro, både når det gjelder kreativt innhold og de mange spillene som etter hvert vil oversvømme markedet. Bare det å kunne ta bilder i 3D av unger og bikkje er en kime til mye moro, selv om kamerakvaliteten ikke er den beste, sier han i sitt førsteinntrykk av 3DS.

Gamer.no har anmeldt mange av lanseringsspillene til konsollen, og vi vil publisere flere anmeldelser i løpet av dagene som kommer.

Siste fra forsiden