Trolig oppfølger til Majora's Mask

Ryktene svirrer rundt ny Zelda Wii.

Etter at det ble annonsert et nytt Zelda-spill til Wii har det vært bemerkelsesverdig stille på kontorene hos Nintendo. Annet enn spekulasjonene rundt det første og eneste konseptbildet har vi omtrent bare fått vite at spillet vil bruke Motionplus-teknologien, og at en utgivelse i 2010 er sannsynlig.

Det er sjelden vi vet så lite om et spill om det i realiteten er så nært lansering, kanskje med unntak av akkurat Nintendo-spill. Men nå har i hvert fall ryktebørsen gjort sitt for å få igang diskusjonen om spillet. På det japanske diskusjonsforumet 2chan ble det i går lagt ut en rekke detaljer om det nye Zelda, som deretter ble oversatt til engelsk av forumbrukerne og deretter publisert hos Zelda Informer.

Først og fremst hevdes det at spillet ikke vil ha helt den samme strukturen som forløperne har hatt, noe som også har blitt hintet til av Nintendo-talsmenn som har uttalt at de ønsker å overraske. Videre fortelles det at spillmekanikkene og spillets funksjon i hovedsak er ferdigutviklet, mens historien og rollefigurene fortsatt er under arbeid.

Jenta i konseptbildet får trolig navnet Adelle, eller noe lignende. Og som tidligere spekulasjoner har gått ut på er det riktig at hun er nært knyttet til Links sverd – hun vil nemlig kommunisere med Link gjennom sverdet.

Derimot er det ikke Links gamle mestersverd det er snakk om. Link har etter sigende fått et nytt sverd som blir sentralt i spillet, i og med at det skal kunne utvides med flere ulike funksjoner gjennom spillets gang. Samtidig vil Link igjen få ri på hesten Epona og slåss fra hesteryggen. Tidsreiser blir også en faktor i spillet.

Ifølge ryktene, som vi definitivt må ta med en stor klype salt, er det også god mulighet for at Link i det nye Zelda vil ha tittelen Hero of Time, noe som innebærer at det blir en oppfølger til klassikerne Ocarina of Time og Majora's Mask.

Om ryktene har rot i virkeligheten får vi i hvert fall vite i løpet av E3-messen i juni, der Nintendo planlegger en større offentliggjøring.

Siste fra forsiden