– TV-spill ødelegger filmen

Skuespiller Billy Bob Thornton mener spillindustrien gjør Hollywood dårligere.

Forholdet mellom Hollywood og spillindustrien er en lukrativ symbiose, og det er ingen tvil om at de to underholdningsbransjene jevnlig inspirerer hverandre. Det trenger likevel ikke å bety at alt er gull og grønne skoger mellom de to.

Ta den velkjente skuespilleren Billy Bob Thornton, for eksempel. Avisen The Telegraph kan melde at han ikke er så begeistret for hvordan TV-spill påvirker jobben hans.

Serious Sam 2 er et godt, gammeldags eksempel på substansløs vold.

– Etter min mening lager vi for øyeblikket de dårligste filmene gjennom tidene. De skal skreddersys TV-spill-generasjonen, og TV-spill handler om å drepe folk på moro. I film tror jeg i det minste man har hatt en slags lærdom bak drepingen, sier Thornton til avisen.

Disse uttalelsene kommer i anledning premieren på superstjernens kommende film «Faster», som passende nok skal være en blodig hevnfortelling om en tidligere innsatt som oppsøker de som fikk ham tatt. Den skal visstnok ha en annen dybde enn TV-spill typisk har.

– Denne filmen sier ikke «Her har du en artig fyr, han er en ironisk type som tatt fra et TV-spill, og han liker å ødelegge ting». I stedet viser den hva fengsel skaper, hva mord skaper. Og den viser denne stadige serien av hendelser i tilknytning til hverandre, forteller han.

Skuespilleren fortsetter:

– En av feilene de fleste kommersielle actionfilmer gjør er å inkludere roller som ikke er særlig velutviklede. Ofte har du en helt og masse navneløse, ansiktsløse skurker som han kan drepe. Som et resultat blir du aldri redd for dem, fordi du aldri ser dem leke med barna sine eller be noen om å sende saltet.

Det vites for øvrig ikke hvilke spill Billy Bob Thornton har spilt eller sett som har gitt ham inntrykk av at «TV-spill» er synonymt med «voldsspill».

Toppbildet er hentet fra fotonettstedet Flickr, og tilhører fotograf Ed Schipul. Vi benytter det i henhold til dets Creative Commons-lisens.

Siste fra forsiden