U2 interessert i selvtitulert musikkspill

Inspirert av The Beatles ønsker også U2 å være stjernene i et eget musikkspill.

Musikkspill og bandene som bidrar med musikken til disse spillene har ikke alltid kommet overens. Det er bare å se på de to første Guitar Hero-spillene, det var omtrent umulig å få originalversjoner av låtene, og en god del av de største bandene nektet å ha sangene sine i spillene, coverversjon eller ikke.

Etter hvert har dette endret seg såpass at artister nesten slåss for å få deres sanger med i spillene, og både Rock Band og Guitar Hero har vist seg som lukrative lanseringsplattformer for ny musikk, i tillegg til at mer ukjente band og artister har gjort seg et navn på denne måten.

Hele spill basert på individuelle band har også blitt mer og mer vanlig. Ikke alle forsøk i denne sammenheng har vært like gjennomtenkte, men Guitar Hero: Metallica og spesielt Beatles: Rock Band, hvor utviklerne viste stor respekt for kildematerialet og virkelig søkte å få frem bandenes særpreg, har gitt band mersmak.

U2 vil også være med

Blant disse er de legendariske irske rockerne U2. Bandet skal ifølge ryktejungelen ha vært i forhandlinger allerede for ett år siden, men det ble aldri noe av. Ifølge bassisten i bandet, Adam Clayton, har bandet fått et annet syn på ting, mye takket være Rock Band: The Beatles.

– Vi er definitivt interessert i å være der, men vi følte også at en del av kompromissene som måtte inngås ikke var ting vi ønsket, fortalte bassisten til USA Todays journalist.

– Men det kan definitivt endre seg. Jeg elsker tanken på at det er slik folk får tak i musikken sin, og vi vil gjerne bli en del av den verdenen.

Han fortsetter:
– Vi finner ut av det. Måten Beatles har gjort det på, hvor animasjonen er mye mer representativ for dem, er noe vi er mer interessert i enn en ”en sko passer alle føtter”-type animasjon. Vi er ikke interesserte i å bli karikerte.

Fortsatt en inspirasjon

Musikkspillet basert på The Beatles, som ifølge mange er tidenes beste band, har blitt svært godt mottatt av både presse og fans. Interessant er det at Liverpool-gutta fortsatt er i stand til å inspirere og lede an som aldri før, nesten 40 år etter de hadde sin siste spillejobb som samlet band. Om U2 er et band som umiddelbart egner seg til å få et eget spill vil det nok være delte meninger om, men slik var det jo også når det først ble annonsert at et Beatles-spill var på vei.

Hvis U2 får like god behandling som Beatles er det kanskje lov å håpe på at et av de siste, virkelig store bandene som enda ikke har gjort en opptreden i noe som helst musikkspill endrer mening. Jeg snakker selvsagt om ingen ringere enn Led Zeppelin, som har uttalt at de ikke vil ha noe med slike spill å gjøre.

U2 er for tiden aktuelle med album og turneen 360°.

(Kilde: USA Today)

Les også
Anmeldelse: Guitar Hero: Greatest Hits

Siste fra forsiden