Ubisoft

Ubisoft saksøker Google og Apple fordi de selger Rainbow Six Siege-klone

Mobilspill skal være nær identisk med Ubisoft-spillet.

Skjermbilde fra Area F2.
Google Play

Nettstedet Bloomberg rapporterer nå at Ubisoft har gått til sak mot både Google og Apple for det de mener er brudd på opphavretten.

Saken dreier seg om et mobilspill som Google og Apple tilbyr i sine respektive app-butikker – et spill Ubisoft mener er nesten prikk likt deres eget skytespill Rainbow Six Siege.

Spillet heter Area F2 og beskrives som det første CQB-skytespillet (close quarters battle) på mobil, hvor spillere kjemper i realistiske omgivelser som angripere og forsvarere med ulike ferdigheter.

Skjermbilde fra Area F2.
Google Play

Ikke fjernet fra butikkene

Det er det store kinesiske teknologiselskapet Alibaba Group Holding Limited som står bak spillet, via utviklerne Qookka Games og Ejoy.

Ubisoft hevder i søksmåldokumentene at nesten samtlige aspekter ved spillet er kopiert fra Rainbow Six Siege, inkludert utformingen av grensesnittet, vegg-rappellering, ødeleggbare vegger og bruk av droner.

En del spillere påpeker også at det er mange likheter mellom spillene i sine brukeranmeldelser på app-butikkene.

– Som Rainbow Six Siege-spiller vil jeg si at dette spillet føles som en gratis mobilversjon av Siege, heter det i en av brukeranmeldelsene på Google Play.

Verken Google eller Apple har i skrivende stund fjernet spillet fra butikkene sine, og ingen av selskapene har ennå kommet med offisielle kommentarer.

Det er uvisst om Ubisoft også planlegger å saksøke utgiveren Alibaba. Selskapet befinner seg i Kina, som trolig gjør den rettslige prosessen vanskeligere.

Les også: Ubisoft skal snart holde sitt eget «E3-show» »

Siste fra forsiden