XDefiant

Ubisoft-skytespillet XDefiant utsatt etter trøbbel med konsollversjonene

Nå skal utvikleren gjøre endringer og håper på lansering i oktober.

Ubisoft

Det var for over to år siden av Ubisoft først avduket XDefiant, et gratis skytespill med elementer fra flere av utviklerens spillserier. Siden den gang har spillet vært gjennom flere testrunder, men en offisiell lansering har latt vente på seg – og nå må fans vente enda litt til.

Via Ubisofts nettsider forteller spillsjef Mark Rubin nemlig at konsollversjonene av XDefiant har støtt på problemer. Kort forklart ble skytespillet nektet grønt lys for lansering på PlayStation og Xbox. Akkurat hva som gikk galt ville Rubin ikke ut med, men det skal ha handlet om spillets evne til å samkjøre med plattformenes egne systemer.

XDefiant smelter sammen flere av Ubisofts spillverdener i ett skytespill.
Ubisoft

Dermed måtte utviklerteamet ta fatt på en ny runde med finpuss og justeringer. Rubin forventer å sende inn spillet på nytt om en til to uker, men er ikke så sikker på at alt vil gå som smurt denne gangen heller.

– Hvis vi godkjennes uten problemer kunne vi sett på lansering rundt midten til slutten av september. Det er imidlertid sannsynlig at vi får en betinget godkjenning, som betyr at vi må snekre sammen en oppdatering for lanseringsdagen med justeringer som sørger for at alt er som det skal.

Blir det en betinget godkjenning trenger Ubisoft enda mer tid for å gjøre spillet klart for lansering. I så fall vil slippdatoen skli ut til en gang i oktober, forteller Rubin.

At spill snubler i prosessen med konsollgodkjenning er slettes ikke uvanlig. Åpenhet fra utviklere om at det har skjedd er imidlertid mer sjelden kost. Som Rubin påpeker har det imidlertid alltid vært målet å være helt åpne med spillere, og å gjøre utvikling på en annen måte enn hva som er «normalt».

– Med tanke på når vi vil lansere spillet er det oppriktige svaret «så snart vi kan». Og vi vil fortsette å dele mer informasjon med dere så snart vi får vite ting.

LES OGSÅ: Star Wars: Dark Forces pusses opp av Nightdive Studios »

Siste fra forsiden