Star Wars: Dark Forces Remaster

Star Wars: Dark Forces pusses opp av Nightdive Studios

Får støtte for 4K-oppløsning og 120 bilder i sekunderfår støtte for 4K-oppløsning og 120 bilder i sekunder.

Oppussingsgjengen i Nightdive Studios kunngjorde onsdag at de spikker på en ny versjon av skytespillklassikeren Star Wars: Dark Forces.

Star Wars: Dark Forces Remaster har ingen slippdato ennå, men studioet planlegger å spikre en dato i løpet av året. Spillet kommer til PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X/S, Xbox One, Nintendo Switch og PC.

En trailer ser du over.

LES TILBAKEBLIKK: Husker du spillet som løftet skytespill-sjangeren til et nytt nivå? »

Oppussingen støtter oppløsninger på opp til 4K og 120 bilder i sekundet for enkelte plattformer, noe som er mulig siden spillet bygges opp i studioets Kex Engine. Spillmotoren så vi sist i aksjon med oppussingen av Quake II for noen uker siden.

På nyhetslisten finner vi ellers ting som trofeer og «achivements», og støtte for moderne kontrollere.

I Star Wars: Dark Forces følger vi Kyle Katarn, en opprører som jobber for Opprøreralliansen. Som ham tar vi på oss oppdrag for å stikke kjepper i hjulene for Imperiet.

Da spillet ble sluppet i 1995 fikk det skryt for en hel del spenstige grep i skytespillsjangeren. Ikke minst fikk spillet en del oppmerksomhet fordi man kunne se opp og ned i verdenen, noe som ikke var vanlig da.

Vi har tidligere mimret tilbake på skytespillet, som vi mener fortjener en sterkere posisjon i spillkanonen enn det kanskje har fått.

– På begynnelsen av 90-tallet var Dark Forces en liten revolusjon. Ikke bare kunne du kikke både opp og ned (noe som var helt uhørt på denne tiden); spillet var en oppvisning i hvordan godt brettdesign kunne få grensene mellom filmunivers og spillverden til å flyte ut, skrev vi i vårt tilbakeblikk.

Nightdive Studios har pumpet ut oppussingsvarianter av spill de siste årene, med titler som System Shock: Enhanced Edition, Doom 64, Quake, Quake II, Forsaken Remastered, Shadow Man Remastered og PowerSlave Exhumed.

Siste fra forsiden