Ubisoft - E3 2023

Ubisoft trekker seg fra E3

Bare uker etter at utvikleren lovet å delta.

Ubisoft

En drøy måned etter at Ubisoft kunngjorde planer om å delta på årets E3-messe har utvikleren plutselig gjort helomvending. Nå skal Ubisoft i stedet holde et uavhengig spillshow.

Ubisoft skal fortsatt holde spillshow i Los Angeles i juni, men ikke som del av E3.
Ubisoft

I en uttalelse til VGC forklarer Assassin's Creed-makeren at den har besluttet å «gå i en annen retning». Den retningen blir et Ubisoft Forward Live-opplegg, som skal holdes i Los Angeles den 12. juni – altså dagen før E3 begynner.

– Mens vi i utgangspunktet hadde planlagt å ha en offisiell tilstedeværelse på E3, har vi så bestemt oss for å gå i en annen retning og vil holde et Ubisoft Forward Live-arrangement 12. juni i Los Angeles, sa en talsperson for utvikleren.

Hva som skal vises frem under showet er enda ikke bekreftet, og flere detaljer kommer etter hvert.

Hadde lovet E3-deltakelse

De nye planene er stikk i strid med hva som ble lovet for bare en måned siden. I slutten av februar bekreftet Ubisoft overfor Gamesindustry.biz at det definitivt skulle være med.

– E3 er en spesiell tid for bransjen vår og vi er kjempespent på å presentere en solid ladning med spill i Los Angeles i juni.

Uttalelsen kom i kjølvannet av at de tre store – Sony, Microsoft og Nintendo – valgte å holde seg borte fra årets messe. Ubisoft var den eneste store aktøren som hadde meldt seg på, og nå er det ikke godt å si hvem som dukker opp.

ReedPop, som tok over styringen av E3 i fjor, har foreløpig ikke kommentert Ubisofts avgjørelse.

LES OGSÅ: Her er E3-datoene for 2023 »

Siste fra forsiden