E3 2023

E3 tilbake i 2023 – med ny arrangør

Produksjonsselskapet bak PAX tar over.

ESA

Etter tre år uten E3 på messegulvet i Los Angeles gjør messa seg klar til å vende tilbake i 2023. Denne gangen blir det riktignok med nye folk ved spakene, og som ESA kunngjorde torsdag er det produksjonsselskapet ReedPop som tar over.

ReedPop skal forsøke å bringe E3 til nye høyder.
ESA/ReedPop

ReedPop er blant annet kjent for de mange PAX-messene som avholdes hvert år. Selskapet står også for ting som New York Comic Con og Star Wars Celebration, og nå skal gjengen altså ta jobben med å gjenopprette E3s tidligere storhet.

– I årevis har vi lyttet til, hørt på og studert tilbakemeldinger fra spillere verden over. E3 2023 vil bli like episk som du kjenner det og en retur til det som alltid har virket, samtidig som vi endrer på det som ikke virket og setter en ny list for spillmesser i 2023 og for fremtiden, sa ReedPops sjef for Gaming, Kyle Marsden-Kish.

ESA – som har arrangert E3 i alle år – forteller at spillmessa skal avholdes andre uken i juni neste år, men hadde foreløpig ingen eksakte datoer å komme med. Dørene åpnes igjen for utgivere, utviklere, journalister og influensere, med diverse muligheter for spillfans til å delta også.

Synkende popularitet

Allerede før covid-19 satte en stopper for festlighetene i Los Angeles var E3 på vei nedover. Flere av spillbransjens største aktører har for lengst trukket seg vekk fra messegulvet, til fordel for egenproduserte arrangementer og presentasjoner.

Nå lover ESA og ReedPop en uke med gigantiske spillavsløringer til neste år, og i løpet av de neste månedene skal vi få høre hvilke spillselskaper som blir med denne gangen.

Summer Game Fest – som har tatt opp stafettpinnen i E3s fravær – skal for øvrig også avholdes i juni 2023. Her ligger vi altså an til å få litt konkurranse.

LES OGSÅ: Ubisoft varsler stort spillshow i september »

Siste fra forsiden