E3 2023

Rykte: Ingen Xbox, PlayStation eller Nintendo på årets E3

Microsoft skal riktignok holde spillshow i Los Angeles samtidig med E3.

ESA

E3 planlegger storstilt comeback til sommeren, med messa åpen for bransjefolk, presse og forbrukere for første gang siden 2019. Arrangementet blir imidlertid uten de tre store – Xbox, PlayStation og Nintendo – om vi kan tro en reportasje fra IGN.

Nettstedet har snakket med flere kilder som skal ha kjennskap til planene. De forteller at konsollmakerne verken vil ha presentasjoner direkte knyttet til E3 eller stand på messegulvet.

At PlayStation uteblir kommer ikke som noen bombe. Selskapet var sist med på E3 i 2018, og har siden holdt egne presentasjoner. Microsoft flyttet seg bort fra messegulvet og inn i egne lokaler i 2018, men var fortsatt en del av E3.

Xbox-produsenten har riktignok sagt at det blir presentasjon av spill fra Los Angeles i sommer. Denne skal holdes samtidig med E3, 13.-16. juni, men er et frittstående arrangement uten tilknytning til messa.

Hva Nintendo angår var det japanske selskapet fast inventar på messegulvet helt frem til covid satte en stopper for festlighetene i 2020. Uten noen av de tre store blir spenningen rundt E3 trolig svekket, sa bransjeanalytiker Piers Harding-Rolls til IGN.

Nettstedet melder videre at flere spillselskaper vil vente å se hva E3 2023 blir til. Kommunikasjon fra ReedPop, som tok over som arrangør i fjor, har visstnok vært mangelfull til nå, noe selskapet erkjente i en uttalelse.

Det hører også med til historien at Summer Game Fest, arrangert av The Game Awards-grunnlegger Geoff Keighley, skal ha sin egen messe i Los Angeles i juni.

LES OGSÅ: Xbox Series X/S vil snart bruke mindre strøm »

Siste fra forsiden