Monsterslakt for viderekommende

Uheldig slippdato

I Last Rebellion må du ødelegge både kropp og sjel hos dine fiender.

Japanske Nippon Ichi kunngjorde i fjor et samarbeid med kollega Hit Maker om å utvikle og utgi rollespillet Last Rebellion. Det skulle egentlig slippes i Japan før jul, men ble utsatt noen måneder. Nå meldes det at spillet kommer til Europa kort tid etter Japan-lanseringen, og utgiver for vår verdensdel er Tecmo Koei. I Statene kommer spillet en gang i løpet av neste måned.

Sikt på foten!

Last Rebellion foregår i fantasiverdenen Junovald. To mektige guder styrer liv og død i denne verdenen, men balansen mellom de to er i ferd med å bryte sammen. Livets gud får monstre til å gjenfødes om og om igjen i stadig sterkere former, mens dødsguden skjenker vanlige dødelige evnen til å drepe monstrenes kropper og sjeler for å hindre reinkarnasjon.

Du spiller krigeren Nine og magikeren Aisha. Takket være dødsgudens velsignelse er Nine en usedvanlig effektiv monsterslakter, mens Aisha har evnen til å ødelegge et monsters sjel. De to er tvunget til å dele en felles kropp, og du kan fritt bytte mellom dem i utforsking og kamp. Sammen må de redde et kongerike fra en horde med hissige monstre.

Kampene er turbaserte, men har et par systemer som skiller dem fra røkla. Ved å angripe forskjellige kroppsdeler på monstrene kan du svekke dem før du setter inn nådestøtet. Angriper du beina blir de for eksempel tregere. Som nevnt er det også nødvendig å bruke begge spillfigurene effektivt for å kverke monstrene en gang for alle.

Last Rebellion ligger i butikkhyllene fra 12. mars. Dette betyr at det møter sterk konkurranse fra Final Fantasy XIII, som slippes et par dager før.

Siste fra forsiden