Feature

Ukens nettutgivelser

Her er spillene som kjemper om oppmerksomheten og pengene dine denne uken.

Visste du at før poteten kom til Norge laget man chips ved å frityrsteke neper kuttet i tynne skiver? Det er helt sant. Finn frem nepechipsen, her er ukens nettutgivelser:

KOF2002UM (Xbox 360).

Xbox 360

Ukens dose XBLA-spill har et japansk preg. Først ut er KOF2002UM, også kjent som King of Fighters 2002 Ultimate Match. Dette er et todimensjonalt én mot én-slåssespill der tonnevis av sterke menn og kvinner banker hverandre i god, gammeldags stil. Spillet er basert på en samlepakke som het KOF NESTS, og kun ble lansert i Japan. Slåssingen akkompagneres av oppdatert grafikk og et nytt lydspor.

Yu-Gi-Oh-5D's Decade Duels (Xbox 360).

Spill nummer to har også et merkelig navn, nemlig Yu-Gi-Oh-5D's Decade Duels. Her får vi et samlekortstrategispill hvor du får duellere i både enspiller og mot opp til fire andre menneskelige spillere. I tillegg til en hel haug inkluderte kort får du mulighet til å kjøpe nye over Xbox Live om pengene brenner i lommeboka di.

Til slutt har vi fått Game Room-spillene Kabobber, Space Cadet, Space War og Sprint Master.

Castle Crashers (Xbox 360 og PS3).

PlayStation Network

Endelig har Xbox 360-favoritten Castle Crashers dukket opp på PS3. Dette er et todimensjonalt action/slåssespill, hvor du får kontroll over en liten ridder som må kjempe seg gjennom en haug av miljøer fulle av søte (men dødelige) fiender. Castle Crashers kan selvsagt spilles alene, men det er i samarbeid med opp til tre andre spillere at det virkelig tar av. Spillet har massevis av humor og herlig presentasjon (les vår anmeldelse av 360-versjonen for mer info).

Blacklight: Tango Down (PC, Xbox 360 og PS3).

Blacklight: Tango Down er spill nummer to. Dette er et førstepersonskytespill lagt til urbane miljøer i en verden som ligger noen tiår framfor vår egen. Fokuset er på flerspillerdelen, og spillet inkluderer tradisjonelle moduser som alle-mot-alle, lag-mot-lag og forsvar. Det som skal skille Blacklight fra konkurrentene er et sterkt fokus på utvikle egenskapene til både spillfigurene og våpnene. Spillet er allerede ute for Xbox 360 og PC.

God of War Collection (PS3).

Sony har også lansert God of War Collection på PSN. Det betyr at du nå kan kjøpe HD-versjoner av God of War og God of War II, som opprinnelig kom til PS2. Disse fabelaktige actioneventyrene følger den ekstremt sinte spartaneren Kratos, i sitt forsøk på å utrydde praktisk talt alt av greske guder og titaner. Spillene kan kjøpes hver for seg eller samlet.

Det ser ikke ut til å være noen «minis»-utgivelser denne uken, men vi har i det minste fått PSX-spillet Centipede (basert på arkadespillet fra 1903 eller hva det nå var), for PS3 og PSP. PSP-eierne kan også laste ned actionspillet God of War: Ghost of Sparta, samt noen spill som ikke ser ut til å være tilgjengelig i butikk.

No Heroes Allowed (PSP).

Først ut er det søte bondegårspillet Harvest Moon: Hero of Leaf Valley, hvor du får drive bondegård samtidig som du kurtiserer landsbyens jenter og forsøker å redde hjemlandet ditt. Så har vi No Heroes Allowed, det tredje spillet i Badman-serien. Her må du utforske huler og drepe monstre. ZHP: Unlosing Ranger vs. Darkdeath Evilman er et rollespill fra Japan, som etter tittelen å dømme ikke tar seg selv særlig seriøst. Sist ut er nok et rollespill, nemlig Ys Seven. Sjekk hele oppdateringen på PlayStation-bloggen.

ThruSpace: High Velocity 3D Puzzle (Wii).

Wii og DSi

Ukens eneste WiiWare-utgivelse er ThruSpace: High Velocity 3D Puzzle, hvor du styrer en geometrisk figur på vei gjennom en tunnell. Her møter du en haug av vegger, men alle har åpninger som du kan passere gjennom. For å gjøre dette må du imidlertid rotere figuren din slik at den passer. Plukk også med deg bonuser underveis.

DSiWare har fått tre utgivelser. Først ut er Bookworm, det klassiske ordspillet som vi kjenner fra PC og andre formater. Så har vi Go Series: Fatal Blow, et todimensjonalt action/slåssespill i kjent nittitallsstil. Sist ut er Rytmik: Rock Edition, et omfattende musikkprogram.

Divinity II: Flames of Vengeance (PC)

PC og Mac

Belgiske Larian har åpnet spillbutikken sin og lansert Divinity II: Dragon Knight Saga, som er en ny utgave av rollespillet Divinity II: Ego Draconis. Denne har flere forbedringer i forhold til den kritikerroste originalen, og inkluderer i tillegg Flames of Vengeance, som også kan kjøpes separat. I Flames of Vengeance fortsetter historien fra Divinity II, og hvis du ikke vet hvem som vil hevne hva, bør du spille gjennom originalen. The Dragon Knight Saga kommer til butikk for både PC og Xbox 360 senere i år (men om du kun ønsker Flames of Vengeance-utvidelsen må du kjøpe online).

Bit.Trip Beat (PC og Wii)

Bit.Trip Beat fikk en god mottakelse på Wii, og er nå lansert på Steam. Dette spillet er inspirert av eldgamle Pong og Breakout, men har et spennende rytmeelement som gjør det til en unik spillopplevelse. Du må nemlig treffe firkanter som flyr mot deg i takt med musikken. I tillegg loves vi lekker retrografikk og herlig nostalgisk 8-bits-musikk, samt mulighet for at opp til fire spillere kan konkurrere mot hverandre.

Bloody Good Time (PC og Xbox 360)

I forrige uke kom Bloody Good Time til Xbox 360, og nå er det ute for PC. Dette er et actionspill der åtte karikerte figurer må ta del i et blodig realityshow hvor målet er å kvitte seg med de andre deltakerne. Spillet er et førstepersons actionspill med flerspillerfokus, og du får bruke alt fra stekepanner til skytevåpen for å ta knekken på rivalene. Spillet kommer også til PS3.

Kaptain Brawe (PC, Mac og iPhone)

Så har vi Kaptain Brawe: A Brawe New World, et pek-og-klikk-eventyr som har blitt lansert for PC og Mac (samt iPhone). Dette spillet er laget i samme stil som LucasArts-klassikerne, og følger Kaptain Brawe som er en rompolitimann som er på jakt etter to savnede vitenskapsmenn. Nå må han utforske fire forskjellige planeter og møte både rompirater, hemmelige agenter og andre rare figurer. Spillet har to vanskelighetsgrader. En for erfarne eventyrspillere, og en for «casual»-spillere.

Bronze (PC)

Neste PC-spill er Bronze, et strategispill hvor du må bygge opp et bronsealderimperium. Men hvis dette høres ut som en litt for omfattende jobb, kan du slappe av. Spillet er nemlig ment å kunne fullføres på under ett kvarter, og er laget i samme stil som typisk europeiske brettspill. Vi loves håndmalt grafikk, historisk nøyaktighet, et lettfattelig brukergrensesnitt, tilfeldig genererte kart og «hot seat»-flerspiller for opp til fire spillere.

The Machine (PC)

Så har vi The Machine, et fysikk/hjernetrimspill der du må bygge eller fikse tredimensjonale maskinerier ved hjelp av utvalgte deler. Spillet har 30 nivåer, oh hvis dette ikke holder for deg kan du lage nye nivåer med samme redigeringsverktøy som utviklerne brukte for å lage spillet (eller bare laste ned nivåer laget av andre spillere).

Pranksterz: From Russia with Love (PC)

Den relativt nye distribusjonsportalen Beamdog har fått en avtale med russiske GFi, som blant annet har sikret dem tre spill i Pranksterz-serien. Dette er Neighbours from Hell-kloner der målet er å spille naboer, sjefer og utenlandske spioner mer eller mindre ondartede puss. Spillene er: Pranksterz: From Russia With Love, Pranksterz: Off your Boss og Pranksterz: No Rest for the Wicked.

Garters & Ghouls (PC)

Avtalen har også sikret at Beamdog har fått det fargerike I-Dragon, hvor du må hjelpe en drage gjennom 40 forskjellige labyrinter fulle av hindringer.

Så har vi Garters and Ghouls, et isometrisk actionspill der du må skyte deg gjennom horder av vandøde monstre (ved hjelp av over 30 oppgraderbare våpen). Spillet er også i salg på Impulse.

Spooky Runes (PC)

Hvis du likte Farming Simulator 2011-demoen er spillet allerede nå tilgjengelig fra Steam. Har du derimot sansen for superavanserte maritime krigsspill, kan du teste Larry Bond's Harpoon: Ultimate Edition. Tilhengere av virtuell fotball kan prøve Awesome Soccer World for PC og Mac.

Så noen kjappe småspillspill: Jakt på antikviteter i det offisielle Antiques Roadshow-spillet, finn skjulte objekter og redd verden i Mystery Age: The Dark Priests, kombiner diamanter i Cursed House og bryn hjernen på Spooky Runes.

Secret of the Lost Cavern (PC)

Det eldre Kheops-eventyrspillet Secret of the Lost Cavern, hvor handlingen foregikk i steinalderen, har blitt relansert i ny versjon, med støtte for moderne systemer og oppløsninger. Ta også en titt på det kampfokuserte rollespillet Icewind Dale II, som har dukket opp på Good Old Games.

Technobabylon: Ep.1 (PC)

Gratisutgivelser

Eventyrspilltilhengere kan teste Technobabylon: Episode 1, et kort men interessant eventyr som foregår i en leilighet, i en futuristisk verden der ting definitivt ikke er som de skal.

Liker du «roguelike»-rollespill, men takler ikke den ofte høye graden av kompleksitet og den praktisk talt ikke-eksisterende grafikken? Ta en titt på webspillet The Enchanted Cave, hvor målet er å komme seg så dypt som mulig i et hulesystem med massevis av monstre og skatter.

Quod Init Exit (C64)

Hvorvidt MMO-spillet Stronghold Kingdoms bør være i denne kategorien kan sikkert diskuteres, men nå kan du i alle fall laste ned betaversjonen og bygge middelalderbyer på nettet.

Litt kjapp underholdning får du i Skydive (webspill som bruker Unity), hvor du er i fritt fall må plukke med deg så mange fallskjermer du kan før du når bakken.

Til slutt en godbit for Commodore 64-fanatikere: Quod Init Exit er et herlig lite spill som du kan spille på emulator.

Flere utgivelser finner du bak denne mystiske mysterie-lenken.

Siste fra forsiden