Feature

Ukens nettutgivelser

Dette har vært nok en fabelaktig uke på nettet.

Her er ukens oppsummering av nettdistribuerte spill, og som du ser har vi mye å by på.

Super Meat Boy (Xbox 360).

Xbox 360

På Xbox 360 har vi fått hele tre nye utgivelser, og vi starter med plattformspillet Super Meat Boy. Dette er et todimensjonalt plattformspill der du spiller en kjøttklump som må forsøke å redde kjæresten sin (et vesen laget av bandasjer) fra et ondt foster i en krukke. Handlingen foregår i alt fra hjemsøkte sykehus til helvete, og spillet byr på over 300 nivåer. Fokus er på gammeldags, refleksfokusert plattformaction, og vi loves store fiendesjefer og massevis av skjulte hemmeligheter. Spillet skal også lanseres til Wii og PC i fremtiden.

Costume Quest (Xbox 360 og PS3).

Neste spill ut er det nyeste prosjektet fra Double Fine Studios, Costume Quest. Dette er et slags rollespill som foregår på allehelgensaften, og du spiller en gutt eller jente som tigger godteri i nabolaget. Men dette er ikke helt et vanlig nabolag, og barna er heller ikke helt normale. Nabolaget er nemlig fullt av monstre, og når barna møter disse forvandles de til store versjoner av det de har kledd seg ut som. Målet er å redde hovedpersonens søster eller bror (avhengig av hvem av de to du velger å spille). Costume Quest ble også lansert på PS3 denne uken.

Dream Chronicles (Xbox 360 og PC).

Sist ut er Dream Chronicles, som er en blanding av eventyrspill, skjult objekt-spill og hjernetrimspill. Handlingen foregår i en vakker fantasiverden, hvor en ond fe har fått alle innbyggerne til å sovne. Du spiller Faye, som tilsynelatende er den eneste våkne personen igjen, og ved å utforske de fargerike omgivelsene og løse nøttene du støter på vil du forhåpentligvis få reddet verden. Dream Chronicles kom ut på PC i 2007, og fikk en god mottakelse på «casual»-markedet.

Microsoft har også kunngjort noen nye Game Room-utgivelser, nemlig arkadespillet Jackal og Atari 2600-spillene Breakout og Double Dunk.

Swords & Soldiers (PS3 og Wii).

PS3 og PSP

Først ut på PS3 er Costume Quest, som jeg skrev om et par avsnitt over. Så har vi det sideskrollende sanntidsstrategispillet Swords & Soldiers. Her får du kontroll over en av tre ulike fraksjoner (aztekere, ninja-aper og vikinger), og du starter i den ene enden av slagmarken. Ved å bygge forskjellige typer krigere og kaste ødeleggende magi, kan du forsøke å kjempe deg vei over hele slagmarken slik at du blir stående alene igjen. Om du vil kan du kjempe mot en venn. Spillet er også ute for Wii, og kommer også til PC en eller annen gang i fremtiden.

Flick Fishing (PS3 og PSP).

Ukens ene Minis-utgivelse (for PSP og PS3) er Flick Fishing, som tidligere har blitt lansert på iPhone. Dette er et fiskespill som opprinnelig lot deg bruke telefonen som kontroller (ved å bevege den som en fiskestang).

To PSX-spill har også dukket opp, og begge er (ikke fullt så) nye versjoner av enda eldre arkadespill, nemlig Pong og Centipede. Sjekk hele oppdateringen på PlayStation-bloggen.

Racers' Island - Crazy Arenas (Wii).

Wii og DSi

På Wii starter vi med Racers' Islands - Crazy Arenas. Dette er et racingspill litt utenom det vanlige, for her er nemlig ikke poenget å komme så raskt i mål som mulig. I stedet får vi fem hektiske og litt merkelige typer motorsport, inkludert en ishockeyturnering mellom racingbiler, en paintballkonkurranse, et spill der bilene må kjempe om å fange et gulltotem og så videre.

My Starry Night (Wii).

Ukens andre WiiWare-utgivelse er i en litt annen gate. My Starry Night er nemlig et interaktivt observatorium der du kan utforske stjernehimmelen. Her får du massevis av informasjon om hva som befinner seg ute i det store mørket, og «spillet» inkluderer 20 000 forskjellige himmellegemer (databasen ble sist oppdatert i juni i år).

Street Hoop (Virtual Console).

Så har vi, endelig, et Virtual Console-spill som ikke er et slåssespill. Street Hoop er et basketballspill som opprinnelig kom til Neo-Geo i 1994.

DSi har fått tre spill. Spot the Difference er et spill av den typen der du får to tilsynelatende identiske bilder, og må finne forskjeller. Mahjong er, vel, Mahjong, men med morsomme hjelpemidler som dynamitt. Glow Artisan er et spennende hjernetrimspill med over 100 nivåer (samt et redigeringsverktøy og muligheten til å generere tilfeldige nivåer).

Railworks 2 (PC).

PC

PC-eiere har fått mye nytt denne uken, til glede for dem (og ergrelse for meg, som må skrive om alt sammen). Vi starter med et spill for de spesielt interesserte, nemlig Railworks 2. Dette er en togsimulator hvor du får kjøre alt fra damplokomotiver til moderne hurtigtog. Spillet har femti forskjellige scenarier og åtte ulike ruter du kan velge mellom (fem hentet fra virkeligheten, og tre fiktive). Dessuten lanseres det med et redigeringsverktøy, så du kan lage dine egne ruter om du ønsker det.

Guardians of Graxia (PC).

Så har vi Guardians of Graxia, et turbasert strategispill satt til en fantasiverden med svevende kontinenter. Det største av disse kontinentene er Westland, hvor mennesker lever side om side med drager, kjemper og småtroll. Plutselig åpnes en magisk portal til et annet kontinent, og en hel hær med orker fosser ut. Dermed er det duket for krig. Spillet har 240 forskjellige enheter og trylleformler, og kombinerer «det beste fra kortspill og brettspill» (utviklerne har også lansert et eget brettspill basert på samme konsept).

Doc Clock (PC).

Neste spill ut er Doc Clock: The Toasted Sandwich of Time, som er lansert på Steam og GamersGate. Dette er et plattform/hjernetrimspill der du får rollen som en tidsreisende vitenskapsmann som ved hjelp av ulike merkverdige oppfinnelser (som du lager selv ved å sette sammen ulike ting du plukker opp) må komme seg forbi massevis av hindringer. Om du gjør noe dumt kan du spole tiden tilbake.

The Polynomial (PC).

Så til noe helt annet (igjen). The Polynomial er et romskytespill hvor du spiller i fargerike omgivelser skapt ved hjelp av fraktaler og annen avansert matematikk, og animert via musikk. Og om du blir lei av å skyte Pac Man-aktige UFOer kan du bruke spillets innebygde redigeringssystem til å lage din egen fraktalkunst.

Winter Voices (PC og Mac).

Winter Voices er et interessant, episodebasert rollespillprosjekt hvor du spiller ei jente som må forsøke å komme seg til hektene igjen etter farens død. Hun må kjempe mot indre demoner og følelser, i turbaserte kamper i spillet. Winter Voices er også tilgjengelig på Mac.

Lethal Judgment HD (PC).

Sist uke fortalte vi om den episodebaserte utgaven av eventyrspillet Dracula 3: Path of the Dragon. Nå er tredje og siste episode ute på GamersGate.

Så har vi noe som heter Lethal Judgment HD, som er et sideskrollende romskytespill.

Cookie Domination (PC).

Vi tar også med noen amerikanske billigspill som har dukket opp på Impulse. Homeland Security: National Security Patrol er republikanernes drømmespill. I dette strategispillet må du holde terrorister, smuglere og andre utlendinger ute. AC-130 gir deg mulighet til å styre kanonene i et «flygende slagskip» (som sett i Modern Warfare). Hunting Unlimited 2011 lar deg skyte uskyldige dyr. John Deere: Ride Green lar deg leke bonde, og kjøre traktor (woo!).

Litt «casual»-moro til slutt. I Gwen the Magic Nanny spiller du barnevakt (aka det mest forferdelige noen kan spørre deg om å være, noensinne). Cookie Domination er tilsynelatende et Risk-aktig strategispill med fokus på kaker (mmmh, kake). Farm Tribe er et strategispill der du må lage en bondegård. Og til slutt, Mysteries of Magic Island er et spill hvor du må lete etter magiske, skjulte objekter.

Krautscape (PC og Mac).

Gratisspill

Cloud 9 er et F-Zero-aktig racingspill for PC og Mac, hvor du får fly raske svevefartøyer rundt på svimlende baner. Spillet byr på fargerik, cel-shadet grafikk og mye action.

Mer racing får vi i Krautscape, men dette spillet har en liten vri eller to. For det første er banene tilfeldig genrerte, og for det andre kan lederen påvirke banens layout slik han ønsker det. Men de som kommer bak kan ta til vingene, og sveve fra en del av banen til en annen. Spillet er fokusert på flerspiller, og opp til fire spillere kan spille samtidig.

Electric Box 2 (web).

Ukens dose flash-moro kommer i form av Electric Box 2, et hjernetrimspill som minner litt om The Incredible Machine. Her er målet å lede strøm fra en generator til et mål, men bare pyser bruker ledninger. I stedet må du legge ut ulike elektroniske duppeditter og andre maskinerier. Stilig.

Sonic Remix Project (PC).

Jeg er litt usikker på hvor lovlig dette er, men halve internett har gått av skaftet for et uoffisielt Sonic-spill som Segas advokater sikkert er i gang med å få fjernet (selv om et langt smartere trekk ville vært å ansette folkene bak spillet, og gjøre det til et offisielt produkt). Kort sagt, er det et forsøk på å lage en HD-versjon av Sonic The Hedgehog, og det ser temmelig lekkert ut.

Til slutt tar vi med to tekstspill. Choice of Romance og Choice of the Vampire kommer fra skaperne av Choice of the Dragon, og er «velg ditt eget eventyr»-type spill hvor valgene dine får massevis av konsekvenser. Choice of the Dragon var overraskende moro, så vi får håpe disse er like gode.

Det var det for i dag, men mer moro finner du i forrige ukes artikkel. Håper jeg, i alle fall.

Siste fra forsiden