Feature

Ukens nettutgivelser

Meitemarker, magi og skarpe kniver er noen av temaene i ukens spill.

Det virker som jeg sier dette i hver eneste artikkel, men dette har vært en bra uke på nettet, med herlige utgivelser til alle plattformer. Vi starter med Xbox 360, som kan by på to spill denne uken.

Shank (Xbox 360 og PS3).

Xbox 360

Spill nummer én, Shank, er et godt, gammeldags actionspill med tegneseriegrafikk og spektakulær vold hvor du spiller en mann på jakt etter hevn i en lovløs by. Områdene du skal banke deg gjennom beskrives som en moderne utgave av det Ville Vesten, og er befolket av all slags avskum som trenger en sunn porsjon juling. Handlingen sees fra siden, og spillet er i 2D. Spillet kom også for PS3 denne uken.

Scott Pilgrim (Xbox 360 og PS3).

Neste spill er Scott Pilgrim vs. The World: The Game, som nylig kom til PS3. Dette spillet beskrives som en "rock'n'roll action kjærlighetshistorie for 8-bits generasjonen", og følger tegneseriehelten Scott Pilgrim som må overvinne alle ekskjærestene til sitt kjærlighetsobjekt, Ramona Flowers. Resultatet er et todimensjonalt, sideskrollende slåssespill hvor opp til fire spillere kan samarbeide om å vinne Ramonas hjerte.

Til slutt noen Game Room-spill. Arkadespillet City Bomber, Atari-spillene Checkers og Tennis, og Intellevision-spillet Pinball.

PixelJunk Racers: 2nd Lap (PS3).

PS3 og PSP

Shank, som kom til PS3 og Xbox 360 denne uken, er beskrevet et par avsnitt over.

PixelJunk Racers 2nd Lap er en utvidet utgave av PixeJunk Racers, som er gratis for eiere av originalspillet. Dette er et arkadebilspill hvor handlingen sees fra fugleperspektiv. Men selv om spillet ser ut som en nyversjon av Super Sprint, er det langt enklere. I stedet er det nesten som å kjøre med bilbane på stuegulvet. I tillegg til alt innholdet fra PixelJunk Racers får vi blant annet en ny «ghost attack»-modus, hvor du kan ta opp løpet ditt og sende det til venner, som så kan konkurrere med opptaket ditt.

Motorstorm 3D Rift (PS3).

Mer racing får vi i MotorStorm 3D Rift, som rett og slett har tatt ti baner fra MotorStorm: Pacific Rift, og gjenskapt dem i 3D. Spillet er selvsagt også spillbart i 2D, hvis du har lyst på litt arkaderacing i gjørmete, tropiske miljøer, men ikke eier det nødvendige utstyret for 3D-spilling.

Fort Commander: King's Gambit (PS3 og PSP).

Så har vi PSX-spillet Disney and Pixar’s Toy Story Racer, som kan lastes ned for PS3 og PSP. Det samme kan ukens to «minis»-spill. Først ut av disse er Hive Sweeper, som jeg ikke finner noe informasjon om på nettet (annet enn at det visstnok er et Minesweeper-aktig spill). Så har vi Fort Commander: King’s Gambit, som er et strategispill med Tower Defense-elementer. Spillet har tre moduser; «campaign», «assault» og «survival». Resten av PSN-oppdateringen kan du finne hos Sony.

And Yet it Moves (PC og Wii).

Wii og DSi

Først ut på Wii er And Yet it Moves, som tidligere har kommet på PC. et todimensjonalt plattformspill med en interessant vri. Du kan nemlig rotere spillets verden med Wii-kontrolleren. Denne egenskapen må du utnytte deg av for å komme gjennom intrikate nivåer fulle av utfordringer. Samtidig sørger spillets fysikkmotor for at både du og andre ting faller realistisk, også når verden snus på hodet. And Yet it Moves kan også skilte med spennende presentasjon hvor både figurene og miljøene er laget av digitaliserte papirbiter.

Tales of Elastic Boy: Mission 1 (Wii).

Tales of Elastic Boy: Mission 1 har også en spennende vri. Dette er et plattformspill der du, som du sikkert forstår, spiller en gutt med svært elastiske lemmer. Dermed kan du bruke armene som slengtau for å komme deg gjennom nivåene. I tillegg til spillets enspillermodus kan det skilte med fem forskjellige typer flerspiller.

Til slutt har vi tre utgivelser for DSi. De første, myNotebook: Carbon og myNotebook: Pearl, dveler vi ikke ved. Det siste er Where's Wally? The Fantastic Journey Travel Pack 1, hvor Wally har skjult seg i en serie skjermer, og du må finne ham.

Worms Reloaded (PC).

PC

På PC er det nok Worms Reloaded som vil få mest oppmerksomhet. Dette er det første PC-baserte 2D-spillet i serien på nesten ti år. Som vanlig er det snakk om et krigersk strategispill hvor tungt bevæpnede meitemarker kjemper om kontrollen over fullstendig ødeleggbare landskaper (sett fra siden). For å kunne lage meitemarkmos av det andre laget, får du velge mellom over 45 våpen, inkludert klassikere som den hellige håndgranaten.

Broken Sword: Director's Cut (PC, iPad, DS, Wii).

Det klassiske eventyrspillet Broken Sword har blitt gjenfødt i en Director's Cut-utgave, og nå er denne ute på PC. Spillet følger George Stobbart og Nico Collard, som på merkelig vis vikles inn i en historisk konspirasjon som inkluderer den eldgamle tempelridder-ordenen. Spillet leverer både humor, spenning og mysterier, samt en haug intrikate gåter. Director's Cut-versjonen utvider historien fra originalen, og introduserer massevis av nytt innhold (inkludert helt nye gåter). For øyeblikket kan spillet kjøpes fra DotEmu (DRM-fritt) og GamersGate.

Elemental: War of Magic (PC).

Så, to strategispill. Først ut er Elemental: War of Magic, som blir gitt ut i butikk i andre steder i verden (kopi i boks kan også kjøpes direkte fra utgiverne). Dette er et turbasert spill i Civilization-stil, som foregår i et fantasiunivers med helter, monstre og onde makter. Overvinn dine motstandere ved hjelp av diplomati, krig og magi, og send herskeren din ut på rollespillaktige eventyr. Spillet er tydelig inspirert av strategiklassikeren Master of Magic (som er i salg på GOG).

Star Ruler (PC).

Ukens andre strategispill er Star Ruler, et romstrategispill av 4X-typen. Som vanlig i denne sjangeren er målet å bygge opp et gigantisk imperium og bekjempe (eller bestikke) alle som kommer i din vei. Denne sjangeren har blitt overraskende populær i det siste, og Star Ruler kan skilte med gigantiske galakser, et unikt forskningssystem og intrikate muligheter for å designe dine egne skip.

Demolition Company (PC).

Så har vi en utgivelse for de litt mer destruktive av oss. Demolition Company er en simulator hvor du får kontroll over et rivningsteam som skal få ned en serie stadig større og mer kompliserte bygninger. Du får bruke en rekke forskjellige verktøy og kjøretøy, samt massevis av sprengstoff. Men du må ta oppgaven din seriøst, hvis ikke blir det trøbbel. Spillet skal etter planen få en butikkutgivelse senere i år.

A Tale of Two Cities (PC).

Mer eventyr får vi i det nyeste Enter the Story-spillet, Charles Dickens' A Tale of Two Cities. Her foregår handlingen under den franske revolusjonen, i Paris og London. Historien byr på både spenning og romantikk, og med tanke på at boka har solgt over to hundre millioner kopier, er det kanskje på høy tid den kommer i spillform.

Vi tar også med Exile, en interaktiv tegneserie hvor handlingen foregår på en planet full av kriminelle. Betal hva du vil for spillet, som er ute på PC og Mac (du får begge versjonene når du kjøper).

Decisive Campaigns (PC).

Så, litt tung strategi (dette er PC, tross alt). Decisive Campaigns: The Blitzkrieg from Warsaw to Paris er et turbasert spill der du får gjenoppleve Tysklands tidlige suksesser under andre verdenskrig, samt en tenkt invasjon av Storbritannia. Du kan spille alene, eller med opp til åtte andre i PBEM-kamper.

Til slutt tar vi med Land of Chaos Online, et massivt flerspillerspill av den typen hvor du får laste ned selve spillet gratis, og så bruke ekte penger på utstyr og dilldall.

Sugar Cube (PC).

Gratisutgivelser

Ludum Dare er en konkurranse hvor uavhengige spillutviklere får 48 timer på seg til å lage et spill. Så bedømmes disse av spillere fra hele verden. Nå er en ny konkurranse i gang, og du kan laste ned spillene som har blitt laget og være med å bedømme dem.

Sugar Cube er et fargerikt plattformspill fra Korea, hvor du spiller en sukkerbit som må komme seg gjennom 15 nivåer, inkludert en sjokoladefabrikk og andre søte miljøer.

Nudo (PC).

Tidligere i denne artikkelen nevnte jeg A Tale of Two Cities, i serien Enter the Story. Nå kan du laste ned det første Enter the Story-spillet, Les Miserables, helt gratis. Som i Victor Hugos roman ved samme navn følger du Jean Valjean, som har sittet 19 år i fengsel for å ha stjålet et brød for å gi det til søsterens sultende barn.

Vi må også ta med Nudo, som beskrives som en blanding av plattformspill og rubiks kube. Du styrer en liten mann som må navigere seg gjennom en serie nivåer, men du kan også manipulere selve nivåene, for å gjøre det mulig for mannen å komme dit han skal.

Det var det for i dag, men flere spill finner du i forrige ukes artikkel.

Siste fra forsiden