Ukens nettutgivelser (uke 18)

Ukens nettutgivelser

Stalin dreper marsboere, goblinene vender tilbake og Adventure får nyutgave.

På fredag var det 1. mai, og jeg brukte dagen til å kjempe for kommunismen i Stalin vs. Martians. Derfor ble det ikke tid til å skrive om ukens nettutgivelser. Uheldigvis hadde ikke internett fått med seg dette, og det ble lansert massevis av spill selv om ikke jeg hadde tid til å skrive om dem. Her er de viktigste.

Xbox 360

Virtual On (Xbox 360).

Liker du tungt bevæpnede og pansrede kamproboter som slåss så metallfillene fyker? Det gjør Sega også, og i Cyber Troopers Virtual-On Oratorio Tangram (hjelp!) er det nettopp dette de leverer. Her får du velge mellom 15 forskjellige "virtuaroids" (alle med unike egenskaper), og ta maskinen din ut i kamp mot en annen robot. Spillet støtter blant annet flerspiller over nettet, og i forhold til arkadeoriginalen har utviklerne blant annet forbedret grafikken kraftig.

Nintendo

Galaxy Force 2 (Virtual Console).

Nå som Nintendo har tre spillkanaler (DSiWare, Wiiware og Virtual Console) har de tydeligvis bestemt seg for å gi ut WiiWare og Virtual Console-spill om hverandre, i stedet for annehver uke slik det var før. Denne uken har vi fått spill på alle tre kanalene, og Virtual Console-nostalgikere kan kose seg med det tredimensjonale romskytespillet Galaxy Force 2. Her ser du romskipet ditt bakfra, og må ta knekken på alt du kommer over av fiender. Spillet kom opprinnelig til Mega Drive, så ikke forvent "skikkelig" 3D-grafikk her.

Bit.Trip: Beat (Wii).

Den mest spennende nyheten for Nintendo-spillere er imidlertid Bit.Trip: Beat. Dette spillet er inspirert av eldgamle Pong, men har et spennende rytmeelement som gjør det til en unik spillopplevelse. I tillegg loves vi lekker retrografikk og herlig nostalgisk "8-bits-musikk", samt mulighet for at opp til fire spillere kan konkurrere mot hverandre.

DSi-eiere har fått to nye spill siden sist. Dr. Mario Express er et Tetris/Puyo Pop-aktig hjernetrimspill basert på Nintendos velkjente Dr. Mario-serie. Her må du matche piller for å få poeng, som i de gamle spillene. Dessverre støttes ikke flerspiller. Det andre DSi-spillet er Master of Illusion: Funny Face, som er et slags magitriks hentet fra DS-spillet Magic Made Fun.

PSN

Brain Challenge (Alle plattformer).

På PlayStation Network har vi ikke fått særlig mye nytt innhold, men om du eier både PSP og PS3 kan du nå kjøpe en samlepakke bestående av begge versjonene av hjernetrimmeren Brain Challenge. PSP-eiere kan også kjøpe Prince of Persia: Revelations (plattformaction basert på Warrior Within), Driver 76 (racingaction) og Skate Park City (et heftig rullebrettspill med åpne omgivelser). Hele listen over PSN-utgivelser finner du hos Joystiq.

PC

Les også
Gjensyn med Zenozoik
Theatre of War 2 (PC).

Vi starter den (som vanlig) lange listen over PC-utgivelser med en rimelig etterlengtet lansering, nemlig Theatre of War 2, fra skaperne av den populære IL2-Sturmovik-serien. Dette er et sanntidsstrategispill som foregår under andre verdenskrig, og fokuserer på kamphandlingene i Tunisia. Her møttes ørkenreven Erwin Rommel de allierte styrkene, under ledelse av Montgomery og Eisenhower. Spillet femten forskjellige oppdrag, over 40 forskjellige typer kjøretøy, avansert kunstig intelligens og en rekke taktiske muligheter, samt en omfattende flerspillerkomponent.

Stalin vs. Martians (PC).

Et annet sanntidsstrategispill som foregår under andre verdenskrig er Stalin vs. Martians. Mens Theatre of War 2 fokuserer på realisme, tar Stalin vs. Martians seg relativt store friheter i forhold til den virkelige historien. Her må du og Stalin redde verden fra invaderende romvesener, som ser ut til å være hentet rett ut fra Toy Story. Spillet lover massevis av humor og et raskt gameplay, men spørsmålet er selvsagt om det bruker det syke konseptet for å skjule at selve gameplayet ikke holder mål. Vi er i ferd med å teste spillet, så svaret får du snart.

Checkers at War (PC).

Mer krig får vi i Checkers at War. Dette er riktignok en litt annerledes type krig enn i de to forrige spillene, for her har nemlig en gruppe brettspillbrikker funnet ut at de må bli kvitt hverandre. Checkers at War skal minne om Worms-spillene, og målet er å få motstanderens brikker av spillbrettet. Utviklerne skryter av avansert fysikk, massevis av varierte brett og et lettlært spillkonsept som passer for alle. To spillere kan kjempe mot hverandre på samme PC.

Gobliiins 4 (PC).

En pause fra all krigingen får vi i Gobliiins 4 (som er tilgjengelig i butikk andre steder i verden). Dette er et hjernetrim/eventyrspill der du må hjelpe tre småtroll å komme seg gjennom en serie miljøer. Den ene av dem er smart nok til å plukke ting opp, den andre er sterk nok til å kunne løfte tunge ting, og den tredje kan bruke magi. Spillet er designet av Pierre Gilhodes, en av skaperne av Goblins-trilogien fra nittitallet. Spillet kan kjøpes hos Impulse og GamersGate.

Samantha Smith (PC).

Liker du å lete etter skjulte objekter i fargerike omgivelser, bør du muligens vurdere en titt på Samantha Swift and the Golden Touch. Her får du ikke bare lete og finne alt fra flaggermus til sverd, men også løse en haug av nøtter og reise verden rundt på jakt etter skatter. Du finner spillet på alt av portaler, men MumboJumbo sendte ut pressemeldingen, så vi linker til dem.

Puppy Stylin' (PC).

Hunder og katter er hyggelige dyr, i alle fall når de ikke biter. Min katt bet meg nylig i hånden, fordi den ble fornærmet da jeg ikke hadde tid til å kose med den. Det likte jeg ikke. Kattene i Kitten Sanctuary biter nok ikke - i stedet må de reddes gjennom et Bejeweled-aktig spill. Hundene i Puppy Stylin' er sikkert også hyggelige. Det bør de i alle fall være, for her må du vaske, pleie og frisere dem slik at de vinner medaljer.

Close Combat: The Longest Day (PC).

Hvis du nå synes ting ble litt for søte og barnslige, kan du ta en titt på Close Combat: The Longest Day. Dette er en forbedret utgave av det taktiske krigsspillet Close Combat: Invasion Normandy, og lar deg kjempe som de allierte invasjonsstyrkene eller tyske Wehrmacht i kampen om Frankrike. Nyversjonen har blant annet større spillområder, nattlag og flere enheter.

Vi tar også med det stilfulle utforsknings/hjernetrimspillet Windosill. Her presenteres du for en rekke spennende omgivelser hvor du må eksperimentere og løse gåter for å komme videre. Første halvdel av spillet kan lastes ned gratis, resten må du pent betale for (men spillet er superbillig).

Ishar (PC).

Du kan også besøke Good Old Games, som denne uken har fått det kritikerroste flipperspillet Pro Pinball: Fantastic Journey, en samlepakke bestående av de to første MegaRace-spillene og en samlepakke bestående av de to første rollespillene i Ishar-serien. Mye moro for nostalgikere, altså.

For flere PC-utgivelser kan du blant annet stikke innom PlayFirst, Big Fish Games, iWin og Reflexive Arcade.

Gratismoro

Free Realms (PC).

Sony har endelig lansert Free Realms, et gratis MMO-spill hvor barn og voksne får leke seg i en fantasifull verden full av magi og minispill. Det skrytes av stor frihet og et trygt og barnevennlig kommunikasjonssystem. Som vanlig med gratis MMO-spill er det også mulig å kjøpe seg til fordeler ved hjelp av mikrotransasksjoner eller medlemsskap.

Nettportalen Blurst begynner å få et spennende utvalg spill, og nå kan du ta en titt på Paper Moon, et kunstnerisk og unikt plattformspill der du må hjelpe en liten figur gjennom et merkelig papplandskap. Ved å trykke mellomrom-knappen kan du få ting i bakgrunnen til å poppe ut i forgrunnen, noe som raskt blir nødvendig for å komme trygt forbi de mange hindringene du møter.

Adventure 2600 Reboot (PC).

For hundre millioner år siden kom et spill som het Adventure til en konsoll som het Atari 2600. Nå har Adventure fått en fersk nyversjon, med forbedret grafikk og lyd, et bedre brukergrensesnitt og mye mer. Gameplayet skal imidlertid være det samme som før, noe som lar deg utforske et av tidenes mest innflytelsesrike spill på en litt friskere måte.

Glum Buster (PC).

Har du gode minner fra plattformspill som Seiklus, kan du laste ned Glum Buster, en todimensjonal plattformer der du får utforske en herlig verden. Her må du løse intrikate gåter og overleve mange farer. Spillet har tatt fire år å lage (ved hjelp av Game Maker-systemet), og lanseres som "charityware". Det betyr at det er gratis å spille, men hvis du liker det oppfordres du til å betale en liten slant penger. Da går halvparten til et veldedig formål og halvparten til skaperen av spillet.

Ta også en titt på det uferdige (men svært lekre) actionspillet Normal Tanks og det vanedannende flash-spillet Stunt Pilot 2.

Det var alt vi hadde denne gangen, men trenger du mer moro er det bare å surfe til den forrige artikkelen i denne serien.

Diskutér artikkelen i forumet

Siste fra forsiden