– Uncharted-forfatter ble presset ut av kollegaene

Ryktene om hvorfor Amy Hennig har forlatt spillutvikleren er lite hyggelige.

Uncharted 3: Drake's Deception blir Hennigs siste fullførte verk for Naughty Dog.
Sony Computer Entertainment

Etter over 10 år hos Naughty Dog har spillforfatter Amy Hennig forlatt utviklingsstudioet. Dette bekrefter Naughty Dog-eier Sony overfor nettstedet IGN, etter at nettstedet først meldte om Hennigs avtropping.

Amy Hennig under GDC 2012.

– Amy har hatt mye å si for spillindustrien, og vi setter pris på alt hun har gjort for Naughty Dog, heter det i uttalelsen fra Sony.

Selskapet er også kjappe med å understreke at Hennigs avgang ikke skal forsinke utviklingen av spillet hun jobbet med – det neste Uncharted-spillet til PlayStation 4. Så langt vet vi ikke mye om spillet, annet en at spillet følger i sine eventyrforgjengeres fotspor.

Presset ut

Uncharted 2: Among Thieves ble et kritikerrost spill, mye på grunn av Hennigs manusarbeid.

IGNs kilder hevder at Hennings avgang ikke skal ha vært helt dramafri. Nettstedet rapporterer om at hun skal ha blitt «presset ut» av forfatterkolleger Neil Druckmann og Bruce Stanley, mest kjent for sitt nylige arbeid med The Last of Us. Akkurat hvor mye vi skal legge i ryktene om dette maktspillet er usikkert, men påstandene vitner om uenigheter innad i studioet.

Hennig er mest kjent for å ha skrevet og regissert de svært popullære Uncharted-spillene for Naughty Dog, samt å ha ført pennen for Eidos' Legacy of Kain-serie rund ttusenårskiftet.

På tampen av 2013 fikk vi første livstegn fra Hennigs neste spill:
Uncharted for PlayStation 4 fikk sin første trailer »

Siste fra forsiden