Blogg

Utestengt fra Dead Island

Jeg hadde gledet meg til å drepe zombier i helgen, men slik blir det ikke.

Da zombiespillet Dead Island ble lansert i USA presterte Deep Silver og Techland utrolig nok å legge ut en uferdig versjon på Steam. Etter en slik tabbe skulle en tro spillet og utgiveren hadde brukt opp flausekvoten, men neida.

Spillet bruker Steamworks, så uansett hvor du kjøper det fra må det aktiveres på Steam. Jeg kjøpte min kopi på Green Man Gaming siden det var nesten 10 euro billigere enn på Steam, og det gikk for så vidt greit. De var riktignok midlertidig utsolgt for nøkler, men jeg måtte bare vente i en times tid før jeg fikk e-post med fungerende Steam-nøkkel.

Jaha? Kjekt at dere alt har tatt pengene, da.

Men jeg skulle selvsagt ikke spille Dead Island alene. Planen var å spille coop med broren min, og i den forbindelse kjøpte han spillet på den lokale Game-forretningen. Når han kom hjem til seg for å få aktivert den startet imidlertid problemene. Den fysiske kopien måtte selvsagt også aktiveres via Steam, men det nektet hans versjon å gjøre. I stedet fikk han beskjed om at han prøvde å aktivere et spill som ikke var til salgs i vår region, og at «kjøpet var kansellert».

En kort tur på Steam-forumet bekreftet at dette var et problem mange andre slet med. Spesielt utbredt så det ut til å være i Sverige, men også folk fra andre land, inkludert noen nordmenn, klaget over at de ikke fikk lov til å aktivere fysiske kopier kjøpt i fysiske butikker. På vårt forum er det også folk som har trøbbel.

Det later til at Deep Silver har klart å blande inn en rekke østeuropeiske koder i de vesteuropeiske pakkene, og siden de ikke ønsker at vesteuropeiske kunder skal importere billige spill fra østeuropa (grådige som de er), er det umulig å aktivere østeuropeiske koder om man befinner seg i Norge.

Det har snart gått ett døgn siden vi hadde planlagt å starte å spille Dead Island. Deep Silver har ikke svart på vår henvendelse til kundeservice, og de har ikke postet noe som helst på Steam-forumet. Det er forøvrig fullt av motstridende beskjeder; noen hevder de har sagt at de jobber med problemet, andre hevder å ha fått beskjed om å returnere spillet og utgiveren ikke vil hjelpe dem fordi skylda av en eller annen grunn legges på butikkene.

Det er ikke veldig lett å returnere åpnede PC-spill for tiden, men om Game er klar over problemet kan det jo være det går bra. Det får vi i så fall se på mandag. Jeg er i alle fall mektig irritert, både over problemet i seg selv og tausheten fra Deep Silver. Steam-tråden har 25 sider og over 30000 visninger; utgiveren da skjønne at dette ikke er et isolert problem og at de ikke kan sitte der og late som ingenting er galt?

Siste fra forsiden