Utforsk en guffen, organisk verden

Scorn er et Unreal 4-basert førstepersonsspill med uhyggelige miljøer.

Ebb Software

Hvis du har sansen for de surrealistiske og gufne kunstverkene til H.R. Giger – mannen som kanskje er mest kjent som skaperen av romvesenet i Alien – er sjansene store for at du vil like det du ser i traileren fra Scorn.

Dette er nemlig et førstepersons utforskingseventyr hvor du slenges inn i en svært fremmed og guffen verden preget av organiske maskinerier og strukturer.

Denne videoen fikk meg merkelig nok til å tenke på kjøttsuppe, noe som igjen gjorde meg ganske kvalm.

Finn ut av historien selv

Spillet vil ikke ha noen tradisjonell historiefortelling, og det blir opp til deg å tolke det du oppdager og din egen rolle i det hele. Utviklerne trekker frem Dark Souls, Journey og Metroid Prime som inspirasjonskilder for historieformidlingen.

Kamp blir en del av spillet, og som i ekte overlevelsesgrøssere vil du måtte forholde deg til svært begrensede ressurser. Du må med andre ord velge dine kamper med omhu. I tillegg skal alle de andre figurene ha sine roller i spillet, og utviklerne lover at ingen av dem vil være «kanonføde».

Vet ikke om jeg vil vite hva som er i de kapslene.

Selvfølgelig planlegger utviklerne støtte for Oculus Rift og andre «virtual reality»-systemer. En mulig PlayStation 4-versjon diskuteres også.

Scorn skal etter planen lanseres i to etapper, som et episodebasert spill. Utviklerne har startet en folkefinansieringskampanje for den første episoden, som skal lanseres i desember 2016 hvis alt går etter planen.

Kampanjen ser ikke ut til å ha fått noen veldig god start. Utviklerne forteller til Gamer.no at de vil diskutere hva som eventuelt skjer om den feiler når kampanjen er ferdig. Forhåpentligvis finner de da en alternativ måte å finansiere spillet på.

En annen utvikler som håper å skremme vettet av oss med fremmede science fiction-miljøer er Amnesia-skaperne Frictional Games, som jobber med et spill som heter SOMA.

Siste fra forsiden