Info om nytt Lara-spill

Utradisjonelt gravrøveri

Lara Croft and the Guardian of Light blir ikke som tidligere Tomb Raider-spill.

Da Square Enix kunngjorde Lara Croft and the Guardian of Light i forrige uke, var det mange som lurte på hvorfor spillet ikke brukte det tradisjonelle Tomb Raider-navnet. Nå som vi har fått mer informasjon om spillet virker svaret klart.

Lara Croft and the Guardian of Light er nemlig langt fra noe typisk Lara Croft-eventyr. I stedet er det et actionspill der handlingen sees skrått ovenfra, og der Lara må kjempe seg gjennom labyrintaktige miljøer.

Hvorfor skal det alltid være så mange edderkopper?

Selv om spillet fokuserer mye på skyteaction, har det også sekvenser hvor du må bruke de små grå for å komme videre. Lara må både manipulere eldgamle maskinerier og unngå intrikate feller for å overleve i ruinene.

Lara er imidlertid ikke den eneste helten i dette spillet. Hun har nemlig fått selskap av en indianer ved navn Totec. De to spillfigurene har ulike egenskaper, og må samarbeide for å komme seg helskinnet gjennom nivåene.

Samarbeidssystemet fungerer både over nettet og lokalt, og selv om du i utgangspunktet spiller i enspillermodus kan du når som helst få hjelp av en venn hvis du trenger det.

Utviklerne ser generelt ut til å ha hentet inspirasjon fra eldre arkadespill, men i motsetning til mange andre retroinspirerte utgivelser serveres Laras nyeste eventyr med lekker og moderne grafikk.

Spillet skal lanseres i nedlastbar form senere i år. Mer informasjon finner du hos GameSpot, som har fått en titt på spillet.

Utvikler Crystal Dynamics jobber også med et annet spill, som de ikke har annonsert enda.

Siste fra forsiden