Utviklere snakker om harddisk på Xbox 360

Bethesda Softworks, Valve og FROM Software har kommentert harddisken på Xbox 360.

For en tid tilbake fortalte Todd Howard fra Bethesda Softworks, at det etterlengtede rollespillet Oblivion vil kjøre bedre om du har en harddisk installert på Xbox 360-en din enn om du ikke har det. I et intervju med Game Informer fortalte han at spillet vil fungere på en hver Xbox 360, men at det utnytter seg ekstensivt av harddisken om den er installert. Senere fortalte markedssjef Pete Hines at det er snakk om raskere lastetider og generelt bedre ytelse, men at Bethesda fortsatt ikke er hundre prosent sikker på hvor mye forskjell det er snakk om.

Videre sa han at hvis en kjøper harddiskversjonen av Xbox 360 kun for Oblivion sin del, er det kanskje ikke verdt den ekstra prisen. Selv synes han imidlertid ikke det var noen tvil om at versjonen med HD er den folk bør gå for, ettersom Oblivion sannsynligvis ikke blir det eneste spillet som vil benytte den. Dette er noe japanske FROM Software kan bekrefte - de har nemlig fortalt at de sliter med å få plass til rollespillet Enchant Arm på to DVD-plater, og at de fortsatt ikke er sikre på om det vil kunne kjøres uten harddisk.

Gabe Newell fra Valve er enda mer åpen om Microsofts beslutning om å ikke selge harddisk med alle Xbox 360-konsollene. I et intervju med Computer Gaming World forteller han at Xbox 360 ikke gjør livet hans noe lettere; snarere tvert i mot, etter som Valve ikke vil kunne regne med at alle brukerne vil ha harddisk på konsollen. Gabe Newell er sannsynligvis ikke alene om dette synspunktet.

Siste fra forsiden