Nytt Oddworld på is

Utviklerne vil eksperimentere

Utviklingen av neste Oddworld-spill har stagnert, men The Oddbox er fortsatt på vei.

Oddworld-serien har sjarmert gamere i mange år, men det er en stund siden det forrige spillet i serien dukket opp. For et par år siden var det imidlertid snakk om et helt nytt Oddworld-spill, og det ble blant annet nevnt at spillet skulle ha et svært avansert system for 3D-animasjoner.

Stranger's Wrath.

Nå er det klart at utviklingen av det femte Oddworld-spillet er lagt på is. Ifølge sjefen hos Oddworld Inhabitants, Lorne Lanning, er grunnen rett og slett at studioet ønsker å eksperimentere med noe helt nytt.

– Dette er en turbulent tid for spillindustrien, og vi ønsket egentlig ikke å plassere Oddworld-serien ut i alt det, så vi jobber med noen helt andre ting som vi vil kunngjøre snart, sier han til nettstedet G4.

Han forteller videre at selskapet nå ønsker å eksperimentere aggressivt, og at dette ikke var noe de ville gjøre med den etablerte Oddworld-serien. Han vil ikke ut med hva det er selskapet faktis jobber med.

Heldigvis er det fortsatt liv i ett Oddworld-prosjekt, nemlig The Oddbox. Dette er en samling av alle Oddworld-spillene, inkludert de to siste, som til nå har vært eksklusive for Microsofts avdøde Xbox-plattform. Pakken inneholder Abe's Oddysee, Abe's Exodus, Munch's Oddysee og Stranger's Wrath, og lanseres på Steam senere i år.

PC-versjonene av Abe's Oddysee og Abe's Exodus er forøvrig i salg hos Good Old Games, i DRM-frie versjoner. PSX-utgavene er til salgs på PlayStation Network for PSP og PS3.

Siste fra forsiden