Antichrist blir spill

Uvanlig filmlisens

Lars von Triers skrekkfilm får spilloppfølger.

Spill basert på filmer har rykte på seg for å være forutsigbare og lette å glemme, da de vanligvis tar form som enkle plattform- og actionspill basert på sommerens familie- og actionfilmer. Nå har et litt uvanlig filmspill blitt kunngjort, for skrekkfilmen Antichrist får en oppfølger i vårt kjære medie.

Antichrist er regissert av den verdenskjente, danske filmskaperen Lars von Trier, og sjokkerte nylig publikumet på Cannes-festivalen. Filmen tar for seg et par som mister barnet sitt, og tilbringer noen svært ubehagelige dager på hytta Eden. Mange kritikere ble støtt av filmens svært brutale og deprimerende handling, som inkluderer grafisk vold og psykisk terror.

Hjemmelaget

Det er Triers produksjonselskap Zentropa som jobber med spilloppfølgeren. Den får tittelen Eden, og blir et eventyrspill i førsteperson. Historien skal fortelles gjennom en blanding av tegneseriesegmenter og interaktive spillområder.

Morten Iversen fra Zentropa har ansvaret for spillet, og han har tidligere skrevet handlingen til Io Interactives Hitman-serie. Ifølge Iversen blir det et svært dystre og kontroversielt spill. Vi får utforske hytta Eden etter hendelsene i filmen, og spillet skal visstnok bli mer personlig enn kildematerialet:

– I forhold til filmen Antichrist blir spillet en mye sterkere, personlig opplevelse. Det er lettere å distansere seg til ting som skjer i filmen, for der er det von Triers hjerne som har pønsket ut virkemidlene. Men fordi man forteller spillet sin største frykt når man starter det, blir Eden en sterk og meget personlig opplevelse. Spillet skal være ditt eget, personlige helvete, som en marerittutgave av Myst, forteller Iversen til Politiken.

Du skal altså fortelle spillet hva du er redd for, og spillet skal så hente klipp og bilder fra nettet basert på dette for å innlemme dem i handlingen. Dermed skal opplevelsen bli personlig og unik for hver spiller.

Iversen er ikke redd for å provosere med spillet, og det skal visstnok skille seg fra de fleste andre:

– Jeg kan love deg at det blir kontroversielt, men akkurat nå er det jo et marked for spill som tør å gå imot mainstream-konvensjonene.

MTV Multiplayer har også snakket med Iversen, og han forteller at spillet blant annet kommer til å inneholde barnelik, nakenhet og grafisk vold. Han regner med at vanlige butikker antagelig ikke vil selge noe slikt, og spillet er foreløpig planlagt som nettutgivelse.

Foreløpig er spillet tidlig i utviklingsfasen, og selve produksjonen har ennå ikke startet. Etter planene skal det slippes en gang til neste år, og Trier skal godkjenne den endelige versjonen. Iversen håper Trier også vil komme med innspill i løpet av utviklingen:

– Jeg er en stor beundrer av Lars von Triers filmer. Jeg ser fram til å utvikle et spill basert på hans verk, og forhåpentligvis med kreative innspill fra ham. Han er et svært kreativt, nedtalende, kvinnehatende geni med tonnevis av fobier som plager ham daglig, så vi er nesten tvillingsjeler.

Eden er foreløpig planlagt for PC, med muligheter for lansering på andre plattformer.

Diskutér artikkelen i forumet

Siste fra forsiden