Obskurt strategispill blir film

Uventet prosjekt

Merkelig nok ser det ut til at Shattered Union tar skrittet over til det store lerretet.

For fire år siden slapp Tropico- og Railroad Tycoon-utvikler PopTop Software et turbasert strategispill lagt til en fiktiv borgerkrig i USA. Dette var Shattered Union, som fikk en noe lunken mottaklese av vår anmelder.

Som tatt ut av Hjortejegeren

Take-Two eide PopTop Software på den tiden, og etter utgivelsen av Shattered Union ble de slått sammen med Firaxis. Siden den gang har ikke Take-Two gjort noe med Shattered Union, men nå skal rettighetene brukes på en heller uventet måte, for Disney skal lage spillefilm basert på konseptet.

Ifølge Variety har produksjonselskapet til Jerry Bruckheimer (Pirates of the Caribbean, The Rock) fått jobben med å skrive filmversjonen. Joseph Michael Straczynski (Changeling, Babylon 5) skal skrive førsteutkastet, og foreløpig er det ikke nevnt noe om en regissør eller skuespillere.

Spillet Shattered Union foregår i kjølvannet av et kontroversiell presidentvalg i 2012. Når den nye presidenten skal tas i ed utfører ekstremister et atomangrep på Washington D.C., og dermed blir det meste av USAs regjering utslettet.

Kaos og borgerkrig blir et faktum når stater begynner å trekke seg fra unionen, og europeiske soldater lykkes ikke i å opprettholde fred og orden. Det ender opp med at landet deler seg i sju grupperinger, og spillet går ut på å føre en av disse til seier over der andre.

Siste fra forsiden