Valve banker Apple og Google

Gabe Newells studio tjener penger som gress, og vokser konstant.

Gabe Newell eier over halve Valve, selskapet han selv var med på å grunnlegge. Ikke bare gjør det ham til en dollarmilliarder, det har også skaffet ham et intervju i pengefokuserte Forbes Magazine.

Her kommer det frem at Valve er verdt mellom to og fire milliarder dollar. Suksessen er blant annet takket være titler som Half-Life, Left 4 Dead og Portal, samt en enorm vekst for selskapet. Sist oktober spådde man en vekst på 200 prosent det kommende året. Newell sier at man per ansatt har høyere overskudd enn stjerneselskaper som Apple og Google.

Vi spilte Left 4 Dead med Gabe Newell i 2008. (Foto: Mikael H. Groven/Gamer.no)

Det er selvsagt Valves kontroll over nett-tjenesten Steam som er hovedgrunnen til dette. Steam kontrollerer mellom 50 og 70 prosent av markedet for nedlastbare PC-spill. Verdien på dette markedet skal være rundt fire milliarder dollar.

Forbes tror veksten også skyldes hvor gavmilde man er med utgivere. I butikken får utgivere 30 prosent av salgsprisen, mens Steam tilbyr hele 70 prosent.

Forbes er til sist borti hvordan Newell reddet synet takket være en rekke operasjoner i 2006 og 2007, noe som ga ham et helt nytt perspektiv på livet.

– Ikke bare kunne jeg se igjen, men jeg kunne se bedre enn noen sinne. Det minte meg på om hvor raskt fremtiden kommer og at den kommer fra uventede retninger, sier Newell.

Neste prosjekt ut fra Valve er Portal 2, som har slippdato 21. april.

PS. Sjekk vår Spillkalender for slippdatoer. Her får du full oversikt over når dine favorittspill kommer!

Siste fra forsiden