Valve-grunnlegger får pris

Gabe Newell anerkjennes.

Det er i forbindelse med den prestisjetunge prisutdelingen Game Developers Choice Awards at co-grunnleggeren av det kjente spillselskapet Valve nå hylles.

Innflytelsesrik

Selve utdelingen skal avholdes i mars, men allerede nå er det klart at den såkalte pionér-prisen går til Gabe Newell. Denne prisen tildeles personer som har hatt ekstra stor innflytelse på spillindustrien og som har stått bak viktige teknologiske gjennombrudd.

Gabe Newell er en pionér i spillindustrien. (Bilde: Wikipedia Commons)

Newell vinner for å ha vært med å utvikle den digitale nedlastingstjenesten Steam, og for å ha realisert noen av de viktigste spillene de siste to tiårene, først og fremst den nyskapende Half-Life-serien.

Game Developers Choice Awards er bransjens egne prisutdeling, og det er kun profesjonelle spillutviklere som kan stemme frem spilltitlene og personene i de ulike kategoriene.

Juryen som bestemte seg for å gi pionér-prisen til Gabe Newell består av flere sentrale personer i spillindustrien som Splinter Cell-utvikler Clint Hocking fra Ubisoft, Bioware-grunnlegger Ray Muzyka og DICE-produsent Ben Cousins.

Spill-nominasjonene foreligger ennå ikke, men du kan holde deg oppdatert på Game Developers Choice Awards' hjemmeside.

(Kilde: Pressemelding)

Siste fra forsiden