Valve tar innersvingen på spillindustrien

Steam vil komme ferdiginstallert på Alienware-PCer.

I et trekk som antageligvis kommer til å bli mislikt av mange, gjør nå Valve en avtale med Dell om å forhåndsinstallere den digitale distribusjonstjenesten på en rekke Alienware-PCer.

Avtalen skal ifølge Dell forenkle PC-spilling – og lar forbrukerne oppleve Steam rett ut av esken.

–Med automatiske spilloppdateringer, en enkel måte å finne vennene sine på og muligheten til å spille Steam-spillene dine på hvilken som helst PC, har Valve gjort PC-spilling enklere, uttaler Frank Azor, produktplanlegger for Dell.

Steam vil bli installert på de stasjonære Area-51 PCene og de bærbare Aurora-, M17x- og M15x-PCene.

Avtalen vekker ikke uventet mye negativ oppmerksomhet i gamer-samfunnet, en kommentator på Kotaku går så langt som å si at Valve "ignorerer kundebasen" og "behandler kundene sine som dritt".

Alt er derimot ikke negativt – Valve slenger nemlig med en gratiskopi av suksesspillet "Portal".

Avtalen sammenliknes med Microsoft sin forhåndsinstallerte Internet Explorer, som ble klagd inn til EU-kommisjonen. Det fryktes at Steam nå vil få monopol i enda større grad enn de allerede har – og at mindre populære tjenester vil miste mange av sine potensielle kunder.

Det argumenteres også for at de kundene som investerer i en Alienware-PC oftest er de mest hardbarkede spillerne, noe som kan tyde på at mange hadde installert Steam uansett.

Burde denne typen programvare komme forhåndsinstallert på datamaskiner? Diskuter saken i forumet!

(Kilde: Bit-Tech)

Siste fra forsiden