Vanskelig marked på Wii?

Kun Nintendo-spill selger stort

Tredjepartsspill selger dårlig på Wii, mener to profilerte japanske utviklere.

Goichi Suda, mannen bak Killer 7 og No More Heroes, er skuffet over de dårlige salgstallene spill utviklet av andre enn Nintendo får på Wii. Uttalelsen kom da han kommenterte de japanske salgstallene for No More Heroes.

No More Heroes har ikke vært noen stor suksess i Japan

– Salgstallene var ikke så høye som jeg hadde håpet på, men jeg legger merke til at heller ikke andre spill for Wii selger spesielt godt. Kun Nintendo-spill gjør det godt. Dette er ikke bare på grunn av situasjonen i Japan, det skjer utenfor Japan også.

Suda får støtte av tidligere sjef for Clover Studios og Okami-produsent Atsushi Inaba, som nå har blitt sjef i det nystartede studioet Seeds.

– Wii og DS selger svært godt, men i forhold til spill er Nintendo den absolutt bestselgende utvikleren. De har den beste forståelsen av de nye markedene de har skapt, sier Inaba.

– Nintendo har all grunn til å være fornøyd med situasjonen slik den er nå, men for en utvikler som oss, og jeg tror vi er i majoriteten her, er situasjonen vanskelig, fortsetter han.

Inaba påpeker at det også er problemer med de andre plattformene. Markedet for Xbox 360-spill er lite i Japan, og derfor vanskelig for japanske utviklere å satse på om de ikke planlegger å fokusere på det amerikanske markedet.

Situasjonen er ikke ideell på PlayStation 3 heller. I Japan står merket fortsatt sterkt, mener han, men ellers i verden er det ikke nok maskiner på markedet.

Siste fra forsiden