Xbox Series X/S

– Vår største konsollansering noensinne

Xbox-sjefen melder om en solid åpning for Xbox Series X/S.

Audun Rodem, Gamer.no

Å lansere nye konsoller i 2020 har vist seg å være en utfordring. Etter mye om og men kom Microsoft imidlertid i mål med Xbox Series X/S denne uka, og selskapet melder om sin beste lansering noensinne.

Nyheten kommer fra Xbox-sjefen sjøl, Phil Spencer. På Twitter forteller han at i løpet av Xbox Series X og Xbox Series S første 24 timer, ble flere eksemplarer solgt i flere land enn noen gang tidligere.

Akkurat hvor mange konsoller det er snakk om vil Spencer imidlertid ikke ut med. I et intervju med The Guardian trakk han igjen frem Microsofts filosofi om å ikke fokusere på nettopp enheter solgt.

– Jeg vet det virker manipulerende, og det beklager jeg, men jeg vil ikke at teamet mitt fokuserer på konsollsalg. Målet med jobben vi gjør er å se hvor mange spillere vi får inn, og hvor ofte de spiller. Det er det som driver Xbox.

Som bransjeanalytiker Daniel Ahmad påpeker sto Xbox One for Microsofts forrige topplansering. Den gang gikk det med en millioner eksemplarer på slippdagen, men det var kun i 13 land. Dermed har Xbox Series X/S tilsynelatende solgt mer enn en million eksemplarer – riktignok fordelt på 37 land denne gangen.

Med så stor pågang er Xbox Series X utsolgt i store deler av verden, inkludert her hjemme. Microsoft jobber nå med butikker for å få sendt ut flere konsoller så raskt som mulig, forteller Spencer.

LES OGSÅ: Vår test av Xbox Series X »
LES OGSÅ: Vår test av Xbox Series S »

Siste fra forsiden