Podkast

Retro Crew #71

Våre beste minner fra arkadehallen

Retro Crew mimrer om tiden da man gikk ut for å spille spill.

Klassiske maskiner på rekke og rad.
Sam Howzit, Creative Commons (bildet har blitt kuttet)

På åtti- og nittitallet var arkademaskiner et vanlig syn. Spillmaskinene folk hadde i hjemmene sine hadde store begrensninger, og spill laget for dedikert og langt dyrere arkademaskinvare bød derfor på opplevelser man rett og slett ikke kunne få hjemme i stua eller på gutterommet.

I tillegg hadde arkademaskinene ofte et fokus på flerspiller eller konkurranse om poengplasseringer.

Arkaden ble et samlingspunkt

Dermed ble spillingen en sosial affære, og dedikerte spillehaller var steder der man møtte vennene etter skolen og brukte time etter time uten at man faktisk spilte selv hele tiden. Det å se en kamerat kjempe for toppscore eller å nå nye og ukjente deler av spillet kunne være like moro som å selv stå ved spakene.

I dagens Retro Crew-podkast mimrer gutta i studio om fordums arkadehaller, og da spesielt deres lokale favorittsted, arkaden i Kvadrat kjøpesenter i Stavanger.

For å høre lydfilen direkte må du ha Adobe Flash installert og javascript aktivt. Du kan imidlertid laste ned og spille av filen i MP3-format herfra: Last ned lydfilene i stedet.

Det blir en svært nostalgisk episode, der Retro Crews Jostein Hakestad og Stian Askeland har fått med seg Kenneth Jørgensen fra NerdAlert.

Men i tillegg til å huske tilbake på «gamle dager» diskuterer de også om det hadde vært mulig for arkadefenomenet å gjenoppstå – for selv i en verden med tidsslukene Dota og League of Legends må det vel finnes et marked for litt sosial gaming utenfor hjemmet?

Kenneth Jørgensen har også med seg en skikkelig NeoGeo-konsoll og flere arkade-hovedkort i studio.

Gått glipp av tidligere episoder?

Retro Crew er et nettradioshow som dedikeres til gamle spill, konsoller og maskiner, laget av Rad Crew i samarbeid med Gamer.no. Du kan blant annet treffe gjengen på Facebook. Det er produsert 71 episoder til nå, og her er de tre forrige:

Episode 70: De beste strategispillene fra nittitallet
Episode 69: De beste kontrollerne som spillbransjen har gitt oss
Episode 68: Spill som later som de er gamle

Hver episode er tilgjengelig gjennom iTunes-strømmen og RSS-strømmen til Rad Crew, og du kan laste den ned som MP3-fil.

Siste fra forsiden