Vårt nye TV-show debuterer i helgen

Easy Mode har livesending på SpillExpo fra lørdag klokka 11.

Easy Mode skal på lufta en gang i uka utover høsten og vinteren.
Focus Home Entertainment/EA/Gamer.no

Easy Mode er navnet på Gamer.nos nye underholdningsprogram som skal på lufta en gang i uka utover høsten og vinteren. Dette blir et uformelt og direktesendt show der man viser frem nye og kommende spill, møter spillutviklere, spillpersonligheter og andre gjester i et studio i Oslo.

Sendingene vil gå direkte på GamerTV og gjøres tilgjengelig på YouTube i etterkant.

LittleBigPlanet 3 er blant spillene du får se på Easy Mode til helgen. (Bilde: SCEE)
Sony Interactive Entertainment

Først og fremst underholdning

– Easy Mode skal være et nyhets- og underholdningsprogram for de som er interessert i spill. Siden dette foregår direkte vil seerne kunne komme med ønsker om hvilke spill vi skal vise, hva vi skal legge vekt på, forteller prosjektleder Claes Halvorsen.

Det aller første programmet sendes direkte fra SpillExpo lørdag 8. november fra klokken 11:00, og blir en sekstimer lang maratonsending der man blant annet får se og høre om Farming Simulator 15, Battlefield Hardline, og LittleBigPlanet 3

Showet får besøk av en tidligere landslagsspiller i Call of Duty for å snakke om Advanced Warfare, Vålerenga Hockey kommer for å spille NHL 15, og seerne blir kjent med vår stuntreporter – som antageligvis blir bedre kjent som Kamikaze-Kim i tiden som kommer.

Eksklusive spillvisninger

– Easy Mode skal vise de spennende spillene som kommer eller som nettopp er lansert. Du kan regne med flere eksklusive spilldemonstrasjoner, i alle fall på norsk jord, forteller Halvorsen.

Finalen i Logitech G Counter-Strike: GO Series starter lørdag 11:30. (Bilde: SCEE)
Valve

Programmet ønsker å invitere gjester som representerer bredden av de som spiller i Norge.

– Etter SpillExpo vil vi invitere gjester med svært forskjellige bakgrunner, men som alle har en felles interesse for spill. Det blir også regelmessige innslag som «Spill som jobb», e-sportnyheter og spill Gamer.no-redaksjonen gleder seg til, forteller Halvorsen.

– Easy Mode kommer til å være mer populistisk sammenlignet med det redaksjonelle produktet dere kjenner på Gamer.no i dag. Vi vil vise spill vi eller gjestene ønsker å spille, og spill vi synes er morsomme, fremfor å kritisere spill vi ikke liker.

Stuntreporter

I oktober søkte de etter programledere til Easy Mode, og i følge Halvorsen har det kommet inn over 50 søknader. De har ikke landet på en endelig kandidat enda, og vil bruke de første episodene til å prøve ut de beste kandidatene.

– Vi har funnet flere spennende programledere. I våre seks show denne høsten vil seerne få møte flere av dem. Noen av dem får roller som sidekicks og blir synlige i andre morsomme innslag slik som Kamikaze-Kim og «distriktssendinger» fra Rad Crew, sier Halvorsen.

Det er planlagt seks sendinger i perioden fra 8. november til 16. desember. Etter SpillExpo vil det hele sendes fra House of Nerds på fredager i tidsrommet 19:00-23:00.

– Planen er to timer lange sendinger på fredager. Med det engasjementet programlederkandidatene viser er det ikke umulig vi vil overskride de to timene.

Dette kan du se i debutsendingen på lørdag (de tar forbehold om endringer):

11.00: Introduksjon av Easy Mode + innslag om StarCraft II-finalen fra fredag.

11.30: Direkte fra finalen i Counter-Strike-ligaen (første brett).

12.15: Battlefield Hardline med gjester.

13.00: Andre runde av Counter-Strike-finalen.

13.45: Farming Simulator 15

14.15: Vålerenga Hockey spiller og snakker om NHL 15 og Iskrigerne.

14.25: Call of Duty: Advanced Warfare.

15.00: LittleBigPlanet 3 og en prat om hva House of Nerds er.

15.30: Stuntreporter Kamikaze-Kim presenteres.

15.40: Assassin's Creed: Unity.

16.10: Spill som jobb del 1: Spilljournalist.

16.30: Counter-Strike-finalen avsluttes (tredje brett).

17.15: Innslag fra Kamikaze-Kim.

17.25: Spillene vi gleder oss til resten av året.

17.55: Avslutning.

Gamer.no er mediepartner for SpillExpo 2014.

Siste fra forsiden