Velkommen til nye Gamer.no!

Vi entrer akkurat nå de aller travleste dagene i året for oss spillfrelste, og for å feire dette fremstår Gamer.no i dag i splitter ny drakt. Les listen over forbedringer, og fortell oss hva du synes!

I de atten månedene som har gått siden Gamer.no sist gjennomgikk en større oppdatering, har vi erfart at ikke alt var innrettet helt ideelt i det gamle systemet. For eksempel opplevde flere av oss at den småfancy løsningen for ingressvisning, hvor brukeren måtte holde musepekeren over en overskrift for å lese ingressen, rett og slett hadde holdbarhetsdato. På samme måte er det en del andre aspekter ved det siste halvannet årets Gamer.no vi nå hadde lyst til å utbedre, og vi skal kjapt nevne noen av de viktigste forskjellene mellom gårsdagens Gamer.no – og dagens.

Artikler i fokus
For eksempel syntes vi det var et problem at nyhetene våre - selve grunnbjelken i en nyhetshungrig gamers hverdag - ikke fikk mer fokus enn de gjorde. I det nye designet finner du derfor både en liste over det ferskeste av det ferske på høyresiden, nå med full ingress for hver sak, men du kan også bla deg gjennom alle nyheter - med ingress og bilder - ved å enten velge "flere nyheter" under nyhetslisten, eller ved å klikke deg inn på "nyheter" under Artikler-fanen øverst på siden. Forhåpentlig en smule mer inspirerende enn gårsdagens overskrift-lister, eller hva?

I tillegg ville vi gjerne profilere flere store saker enn vi gjorde, og profilere dem bedre. Vi vet at ikke alle våre lesere er innom siden hver dag (selv om det er all grunn til det, spesielt i disse hektiske E3-tider), og i perioder hvor det har skjedd mye, har store, viktige og forseggjorte saker i visse tilfeller kunnet forsvinne ut av førstesideoppslaget i løpet av bare et par dager. Dette ville vi endre, og vi har derfor hevet antallet hovedartikler tilgjengelig på forsiden – fra syv til 18. Vi har dessuten forsøkt å gjøre dem mer spennende å kikke gjennom, ved å variere både bildestørrelse og ingressform mye mer enn vi gjorde i det gamle designet.

Disse tingene har også ført med seg at forsiden i dag sentrerer mer rundt hovedtjenesten vår - artiklene. Vi er opptatt av å tilby en best mulig, og mest mulig uavhengig, kjøpsveiledning, men også å inspirere, diskutere og analysere. Forhåpentlig er du som leser allerede svært fornøyd med kvaliteten på skriveriene våre, men du kan være trygg på at vi stadig vil arbeide hardt for å ytterligere heve kvaliteten.

Prisguide
Av tjenester som vi ikke har tilbudt før, er naturligvis prisguiden noe vi er stolte over. Nå kan du for hvert spill også se lister over nettbutikker som fører tittelen, og derfra klikke deg videre for å gjøre et innkjøp. En del av de viktigste spill-nettbutikkene er vi fortsatt i forhandlinger med, og tjenesten vår vil dermed bli betydelig mer fyldig om ikke lenge, men allerede nå er det mange tilbud verd å sjekke ut på alle de populære titlene. Prisguiden kan du f.eks. søke i ved å velge menyvalget "Prisguide", og så ta for deg den plattformen du måtte ønske. Vet du hvilket spill du er på jakt etter, er det likevel enda enklere å simpelthen taste inn spilltittelen i søkefeltet, som du finner øverst til høyre uansett hvor du måtte befinne deg på Gamer.no. Søker du med dette feltet foretar systemet samtidig et artikkelsøk for deg, i tilfelle det var det du skulle ha tak i.

Blogg
I dag starter vi dessuten opp en ny del av Gamer.no - blogg. Det er en del som har vært under planlegging lenge nok til at vi ikke føler oss som simple plagiatører, men som kanskje likevel må sies å ha en småemmen avsmak av tidsriktighet? Vi lar uansett ikke det oppta oss for meget. Det vi ønsker å få ut av denne mer direkte og uformelle artikkelformen, bloggen, er naturligvis nettopp det – tanker, spørsmål og utledninger, gjerne som grunnlag for en bredere diskusjon, men med det til forskjell at de ikke nødvendigvis må være lange, utfyllende og gjennomforskede. Vi vil skrive om det som opptar oss, store frustrasjoner, spilltekniske snurrepiperier og håpløse markedsbeslutninger – uformellt, men ikke useriøst eller svevende. Etterhvert skal vi også få opp en egen bloggoversikt, men enn så lenge holder det at du som leser holder øye med snakkeboble-ansiktene på forsiden. Kanskje sier vi noe dumt du må kommentere, eller noe smart du ikke hadde tenkt på?

Skjermbildegalleri og utgivelsesliste
Skjermbildevisningen er blitt utvidet, slik at den nå er en integrert del av nettstedet. For å gjøre det enklest mulig å kikke gjennom bildeseriene, har vi også sørget for at alt du som leser trenger å gjøre for å bla videre, er å klikke på bildet.

Utgivelseslisten vår håper vi også å ha gjort mer tilgjengelig, og hurtigsnarveier til alle konsoller, samt de nærmeste årsoversiktene, finner dere enkelt i hovedmenyen.

Til slutt litt om det som ikke er på plass enda, men som kommer. Vi kommer til å gi dere som leser muligheten til å legge opp leseromtaler av spillene om ikke lenge. Vi kommer til å opprette journalist-profilsider, slik at dere kan få litt bedre grep om hvem vi er som står bak sakene, og hvorfor vi mener det vi gjør. Vi kommer dessuten til å gi dere muligheten til å søke etter produkter etter hva slags karakterer de har mottatt her hos oss, og vi kommer til å få opp igjen støtte for egne seksjonsforsider, hvor alt filtreres etter valgte plattformer – så snart vi klarer.

Men dette understreker også viktigheten av den kanskje viktigste - men ikke så veldig merkbare - forbedringen: Vi er blitt mer fleksible. Det nye designet er utformet for å være lettere å tilpasse når vi skal lansere nye tjenester og snarveier, og strukturen bak er også blitt mer håndterlig og oversiktlig. Med andre ord blir det ikke atten nye måneder før vi lanserer nye tjenester neste gang.

Kort oppsummert
I det hele tatt - det vi har vært opptatt av, er å gjøre det lettere for dere å finne det dere er ute etter. Vi ville gjøre det morsommere å kikke gjennom bildeserier, vi ville gjøre det enda lettere å lese artiklene våre, vi ville gjøre det mer fleksibelt å søke, og kjappere å nå den delen av nettstedet man er ute etter. Kort sagt – vi håper vi med dette har blitt et bedre nettsted for dere.

Siste fra forsiden