Enda en stund til L.A. Noire

Ventetiden blir lengre

Utgivelsen av Rockstars detektivspill forskyves nok en gang.

Rockstar Games, den velkjente utgiveren av spill som Grand Theft Auto-serien og Red Dead Redemption, har opplevd en rekke forsinkelser de siste årene.

I L.A. Noire skal du løse tidvis groteske drapsgåter.

Nå ser det ut til at også detektivmysteriet L.A. Noire har blitt utsatt en stund. Spillet skulle egentlig utgis i oktober i år, men de foreløpige planene tilsier at vi tidligst får det i hendene godt utpå nyåret.

I hvert fall om vi skal tro analytikeren Evan Wilsons uttalelser til spillnettstedet Gamespot.

Wilson representerer Pacific Crest Securities, en amerikansk investeringsbank som har spyttet verdier inn i Rockstar og andre selskaper under Take-Two Interactive-paraplyen. De ser ut til å ha fått nok av utsettelser og at utgiveren ikke når avtalte mål.

– Det er tydelig at ledelsen enten ikke har kontroll over utgivelsen av spillene sine, er ute av stand til å forutse når prosjekter er ferdige eller simpelthen ikke bryr seg om estimatene de sender til sine investorer. Utsettelsene har svekket den allerede lave tilliten vi har til dagens ledelse [av Rockstar], snerrer analytikeren.

Dermed kan det se ut som om det er trøbbel i paradis, og det er ingen tvil om at denne forsinkelsen også fører til en del misnøye blant ivrige spillere. Det mørke actionspillet har blant annet blitt promotert som et av tidenes dyreste spillprosjekter, noe som har skapt en del blest rundt det allerede mystiske prosjektet.

L.A. Noire er et detektivspill satt til førtitallet, hvor man skal navigere et sirlig modellert Los Angeles og løse drapsgåter i ly av en tungt film noir-inspirert stemning. Spillet skulle egentlig utgis eksklusivt til PlayStation 3, men det har i senere tid blitt klart at den australske utviklerjomfruen Bondi Studios også jobber med en Xbox 360-versjon.

Siste fra forsiden