EVO 2020

Verdens største slåssespill uteblir fra årets EVO

I stedet slipper arrangørene til fire nye spill.

Et slag i magen for Smash.
Nintendo

Det er ikke lenge siden det ble avslørt at slåssespillturneringen EVO 2020 kanselleres og erstattes med en online-løsning på grunn av den pågående COVID-19-pandemien.

Den gang skrev vi at «det er naturlig å tro at samtlige spill som ble annonsert tidligere i år vil være representert», men det viser seg nå at det er ett massivt unntak: Super Smash Bros. Ultimate uteblir fullstendig fra den ambisiøse online-turneringen.

Sjokkerende!
Nintendo

Dette kommer direkte fra arrangørene selv, som gjennom Twitter rev av plasteret med en video som bekrefter den nye oppstillingen.

Sjokkerende for Smash

Nyheten er ganske sjokkerende i og for seg selv, all den tid det kan argumenteres for at Super Smash Bros. Ultimate er det største slåssespillet i verden per dags dato. Ikke bare har Nintendo Switch-spillet solgt enormt mange kopier, men det toppet også listen over antall påmeldte og fikk æren av å avslutte fjorårets EVO-turnering.

Them's Fighting Herds får en åpen online-turnering.
Mane6, Inc.

Det oppgis foreløpig ingen offisiell grunn til at spillet er borte fra online-løsningen, men det er viden kjent at spillet har relativt dårlig «netcode», altså at det fungerer generelt under pari når man slåss via internett.

Som plaster på såret byr arrangørene i stedet på åpne netturneringer for fire andre spill. Disse er den nye Aftermath-utgaven av Mortal Kombat 11, Killer Instinct, Skullgirls 2nd Encore og det My Little Pony-inspirerte slåssespillet Them's Fighting Herds som ble utgitt i begynnelsen av mai.

EVO 2020 døpes dermed om til EVO Online og kommer til å foregå over fem helger i juli i år, fra og med den 4. og 5. juli.

LES OGSÅ: Robocop og en utvidet epilog er på vei til Mortal Kombat 11 »

Siste fra forsiden